Technopark Alternatif Enerji Üretmeye Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Technopark Alternatif Enerji Üretmeye Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verecek TechnoPark bünyesindeki mevcut eğitim laboratuvarlarını geliştirirken yeni laboratuvarları da bilimsel üretimin ve eğitimin hizmetine sundu.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus bünyesinde mühendislik disiplinleri merkezi TechnoPark bünyesinde bilimsel çalışma ve üretimlere başlayan Alternatif Enerji Laboratuarı alternatif enerji ve elektrik üretmeye başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Kamil Dimililer ve Alternatif Enerji Laboratuarı sorumlusu ve proje koordinatörü Doç. Dr. Adalet Abiyev, TechnoPark teknolojik altyapısı ile rüzgar ve güneş enerji teknolojileri kullanılarak elde edilen alternatif enerji ve elektrik ile TechnoPark Mühendislik Disiplinleri Merkezinin kendine yetecek elektriği üretmeye başladığını ifade ettiler.
“Alternatif Enerji Laboratuvarı Çevreye Dost Sürdürülebilir Enerji Üretmeye Başladı”

Alternatif ve çevreye dost sürdürülebilir enerjinin önemine işaret edilen açıklamada Alternatif Enerji Laboratuvarı bünyesinde alternatif enerji üretimi ve çevreye dost sürdürülebilir enerji yöntemleri ile ilgili projelerin sonuçlarının alınmaya başlandığı vurgulanarak sürdürülebilir çevre ve doğa için alternatif enerji sistemlerinin önemine dikkat çekildi. Çevre ile barışık çevreyi yoketmeden koruyarak uygulanan alternatif enerji yöntemlerinin Girne Amerikan Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirileceğinin de ifade edildiği açıklamada Alternatif Enerji Laboratuvarının Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüse kurulan rüzgar ve güneş enerji teknolojileri ile çevreyi koruyacak alternatif enerji sistemlerinin geliştirilmeye başlandığı vurgulandı .

Çevreye zarar veren enerji üretimlerinin yerini küresel dünyada alternatif enerji sistemleri almaya başladığına da dikkat çekilen açıklamada yapılan çalışmalar ile öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama şansı yakaladığı da belirtilerek çevreye saygılı ve çevreyi koruyan mühendis adaylarının yetiştirilmesini GAÜ’nün misyon olarak belirlediğinin altı çizildi.

TechnoPark Alternatif Enerji Laboratuarının hedefleri arasında çevreyi yok etmeden enerji üretecek yöntemlerin özelde Girne genelde ada genelinde yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak ve rüzgar ile güneş enerji teknolojileri ile üretilen enerjilerin verimliliğini artıracak projeleri hayata geçirmek olduğunun da vurgulandığı açıklamada günümüzde doğa ve çevreyi koruyan alternatif enerji yöntemlerinin önemine dikkat çekildi.