ESENYEL; "KADIN, VAR OLUŞUNDAN BU YANA ÜRETEN TARAFTADIR."

Haberler

GAÜ'DEN

ESENYEL; "KADIN, VAR OLUŞUNDAN BU YANA ÜRETEN TARAFTADIR."

Geçtiğimiz günlerde dünyanın bir çok ülkesinde bir farkındalık günü olarak kutlanan "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" içerisinde; Ülkemizde de önemli yoğunlukla açıklamalar yapıldı, etkinlikler izlendi. Girne Amerikan Üniversitesi de; Her yıl olduğu gibi, bu etkinliklerin adreslerinden biri olarak öne çıktı.

 

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel de; üniversitenin her kademesinde görev yapan kadınlar adına yorumlanabilecek açıklamalarını; üniversitenin medya portalı aracılığıyla paylaşarak, özelde GAÜ`nün çalışan kadınlarına, genelde de `Dünya Kadınları`na yönelik  iyilik ve başarı temennilerini iletti.

 
Esenyel, özellikle GAÜ’nün geçmişinde de, geleceğinde de kadın çalışanlarının başarılarının hep gurur verici seviye oluşturacağını olan inancını yineleyerek; "Kişisel olarak, neredeyse ilk günlerden bugüne kadar olan yürüyüşte yer alan  bir GAÜ`lü olarak; Bu ocağın tütmesinde de, biz kadınların tartışılmaz rolü ve yüksek enerjisi vardır. Kadın olarak; Sosyolojik açıdan sorumluluğumuzun ana ekseni, evimizin ortasından geçerken, toplumsal görevlerimizin icrasında gösterdiğimiz başarı da, tarihsel kayıtlara nakış incelikleri ile düşülmüştür. Bu çerçevede değerlendirilmesi gereklidir. Uzun yıllardır yönetim kademelerinde bulunduğum ve şu an vekilliğini de yürüttüğüm Kurucu Rektörümüz Serhat Akpınar’ın da üst yönetim ve idari kadrosunda kadına verdiği yer tartışmasız en güzel örneklerden biridir. GAÜ’nün bu anlamda da her zaman liderlik edeceğine olan  inancım sonsuzdur ’ ifadelerini kullandı.