GAÜ’DEN TAK’A ANLAMLI ZİYARET

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN TAK’A ANLAMLI ZİYARET

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kuruluşun 44’üncü yıl dönümünde, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya ziyarette bulundu.

Ziyarette, Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk’e, GAÜ Medya Koordinatörü Simge Erdal’da eşlik etti.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel ise, TAK’ın 44. yılını tebrik ederek, Saygılı’ya başarılarının devamını diledi.


GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, TAK’ın 44. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, kurumun başında bir kadın olmasının ayrıca önemli olduğuna işaret etti. Sevgi ve saygı duygularını ileten Öztürk, Saygılı’ya başarılarının devamını diledi.

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise konuşmasında, Barış Harekâtı’na gidilen yıllarda Türk Ajansı Kıbrıs’ın Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurma gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini ve bugün bir devletin sesi olarak hayatını devam ettirdiğini söyledi. Personel eksikliğinden dolayı yaşanan sıkıntılara rağmen, stratejik bir misyonu yerine getiren TAK’ın, o günlerden bu günlere teknolojik yeniliklere de ayak uydurarak özveriyle çalışıp hayatını devam ettirdiğini dile getiren Saygılı, üniversitelerin KKTC için önemine işaret etti. TAK’ın KKTC’nin sesi olduğu gibi, üniversitelerin de şu anda devleti ayakta tutan kurumlar olduğunu belirten Saygılı, devlet politikasıyla üniversitelerin daha güçlü kurumlar haline getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ziyaret için GAÜ ailesine teşekkür eden Saygılı, TAK’ın en hızlı ve en doğru bilgiyle tüm kurumların yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.