Alternatif Enerji Laboratuvarı Proje Üretimlerine Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Alternatif Enerji Laboratuvarı Proje Üretimlerine Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak atılımlarını sürdürüyor. GAÜ’den yapılan açıklamada Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Techno-Park bünyesinde eğitimlerini sürdüren Mühendislik Fakültesi mevcut eğitim laboratuvarlarını geliştirirken yeni laboratuvarları da bilimsel üretimin ve eğitimin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla geliştirilen ve yeni kurulan laboratuvarlar ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada yükseköğretimde 26. yılında da Girne Amerikan Üniversitesi’nin akademik bölümlerin teknik donanım ve alt yapısını geliştirecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceği vurgulandı.
“5 Yeni Laboratuvar Hizmete Girdi”

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla eğitimin hizmetine sunulan laboratuvarların kurulma sürecinin tamamlandığının belirtildiği açıklamada Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme ile Alternatif Enerji laboratuvarlarının eğitim vermeye ve üretim yapmaya başladığı vurgulandı. Bilgisayar Bütünleşik Üretim laboratuarının ise önümüzdeki akademik dönem içerisinde kurulacağının da belirtildiği açıklamada Techno-Park bünyesinde bulunan Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının altyapı ve teknolojik özelliklerinin geliştirilerek bilimsel bilgi üretimi ve eğitime devam ettiğinin altı çizildi.
“Alternatif Enerji Laboratuvarı Çevreye Dost Sürdürülebilir Enerji Üretecek”

Alternatif ve çevreye dost sürdürülebilir enerjinin önemine işaret edilen açıklamada Alternatif Enerji Laboratuvarı bünyesinde alternatif enerji üretimi ve çevreye dost sürdürülebilir enerji yöntemleri ile ilgili projelerin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği vurgulanarak sürdürülebilir çevre ve doğa için alternatif enerji sistemlerinin öneminme dikkat çekildi. Çevre ile barışık çevreyi yoketmeden koruyarak ugulanan alternatif enerji yöntemlerinin Girne Amerikan Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirileceğinin de ifade edildiği açıklamada Alternatif Enerji Laboratuvarının üretimlerinin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.