GAÜ, 9. ULUSLARARASI DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMUNDA TEMSİL EDİLDİ

GAÜ, 9. ULUSLARARASI DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMUNDA TEMSİL EDİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın himayesinde ilan edilen “2017 Türk Dili Yılı” etkinlikleri çerçevesinde İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilen,, “9. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”na katıldı.

Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi’nde bu yıl 9. Düzenlenen “Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”na, toplamda 12 farklı ülkeden ve Türkiye üniversitelerinden 367 bilim insanının katılıp, 312 bildirinin sunulduğu sempozyuma “Azerbaycan Türkçesi ve Türkiye Türkçesinde Kelime Gruplarının Tasnifi” başlıklı bildirisini yayınlayan, GAÜ Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ, bildirisinde Oğuz dil grubuna ait ve birbirine çok yakın olan iki dilde farklı sınıflandırmaya dikkat çekildi. Kapanış oturumunda KKTC adına konuşan Demirdağ, yapılan çalışmaların  Türkçeye sağladığı katkılara dikkat çekti.