GAÜ, "GENÇ BİLİM İNSANLARINI" DESTEKLİYOR."GAÜ 5'inci Yaratıcı Fikirler ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, "GENÇ BİLİM İNSANLARINI" DESTEKLİYOR."GAÜ 5'inci Yaratıcı Fikirler ...

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından bu akademik yılda da;  5`inci kez düzenlenen ve Türkiye ile ülkemizden orta eğitim okullarının öğrencilerine yönelik olan, "Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın  sonuçları açıklandı.

GAÜ`den yapılan yazılı açıklamada, GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk başkanlığında oluşturulan;  Prof.Dr.Tülin Bodamyalı,  Prof. Dr. Ali Zeki, Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı ve Doç.Dr.Cem Öztürk`ten oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu,  beş projenin finale kaldığı bildirildi.

Açıklamada; 300` ün üzerinde katılımcı proje arasından, özellikle beş projenin dikkatleri üzerine çektiği belirtilirken, son elemeyi oluşturan `projelerin savunulması` sunumları ile sayı üçe indirgendi.

Buna göre;  birinciliği "Küme Karanfilinden Endofit Mikroorganizmaların İzolasyonu ve Antimikrobiyal Maddelerin Araştırılması" projesi ile; İzmir Özel Takev Fen Lisesi`nden Ceren Kabak ve Aleyna Ünver kazandı.

"GAÜ 5`inci Yaratıcı Fikirler Yarışması" nda dereceye giren diğer proje ve öğrenciler; Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi`nden Eda Merduman, Şevval Fidan, Esma Beyza Ataseven "Brassıca Napus, Helianthus,Annuus, Lepidium Sativum, Trifolium Repens ve Pisum Sativum Bitkilerinin Su ve Toprak Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" ile 2`inciliği, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi`nden Mete Aydın da "Son Kullanma Tarihi Takipi" özgün projeleri ile  3`üncülüğü elde ettiler.