Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ‘Denizcilik Disiplini ...

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ‘Denizcilik Disiplini ...

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren 4 yıllık Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) Bölümü Bröve Takma ve Yemin Töreni heyecanı yaşandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs, Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Denizcilik Disiplini Sempozyumu ve Bröve Töreni’ne GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü (Kurucu) Prof. Dr. Funda Yercan, Güverte Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eşref Bodur, Çindemir Tersanesi  Yönetim Kurulu Başkanı Kayahan Çindemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören ulu önder Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün, merhum Efdal Safel’in de anıldığı günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda Yercan, Güverte Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eşref Bodur ve Çindemir Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kayahan Çindemir de konuşma yaptı.

Öztürk, GAÜ’nün Denizcilik alanına çok önem verdiğini, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun fakülte olma yolunda ilerlediğini ve kısa zamanda bu hedefe ulaşacağını belirtirken; Fakültenin kurulması ile birlikte geleceğe yönelik meslek gruplarını yetiştirecek olan yeni bölümlerin de yer alacağını söyledi.

‘Denizcilik Disiplini Sempozyumu’ çerçevesinde, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Yercan, Denizcilik mesleğini seçmiş olan öğrencilere mesleğini önemi ve zorlukları ile ilgili bilgiler verirken; Güverte Bölüm Başkanı Bodur, Denizcilik örf ve adetlerinden bahsetti.

Çindemir Tersanesi  Yönetim Kurulu Başkanı Kayahan Çindemir de konuşmasında, ‘Sizler bu zorlu Denizcilik mesleğini seçtiniz, ne kadar zor olursa olsun bu mesleği yapacağız, şanlı bayrağımızı göklerde gezdierecek her zaman dünyaya tanıtacaksınız. Hepinize Allah selamet versin’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Denizcilik yeminlerini ederek, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve Bölüm Akademisyenlerinden brövelerini aldı. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.