GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ‘2017-2018 AKADEMİK YILI GENEL ORYANTASYON GÜNLERİ’ KAPSAMINDA ...

Haberler

GAÜ'DEN

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ‘2017-2018 AKADEMİK YILI GENEL ORYANTASYON GÜNLERİ’ KAPSAMINDA ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  “2017-2018 Akademik Yılı Genel Oryantasyon Günleri” kapsamında, GAÜ Ailesi’ne yeni katılan öğrencilerin ülkeye ve sosyal alanlara uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla Kültür Turu düzenlendi. Kültür Turu ilk olarak Üniversitenin Ana Kampüsü’nün de yer aldığı Girne Bölgesi ile başladı.

GAÜ ‘2017-2018 Akademik Yılı Genel Oryantasyon Günleri’ kapsamında yükseköğrenime yeni başlayan öğrencilere ulaşım imkanları ve Girne Şehri’nin tanıtımıyla ilgili bilgiler aktarılmasının yanında; Kültür Turu kapsamında, Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Karaoğlanoğlu Şehitliği ve St. Hilarion Kalesi ziyaret edildi.

Kültür Turu sırasında, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci profiliyle GAÜ öğrencileri izlenimlerini paylaşabilme şansı buldu.

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi, Mütercim Tercümanlık Bölümü`nü kazanan Sena Şişman, "Geziyi çok güzel buldum. Her şey çok güzel düzenlenmiş ve planlanmış. Görevli arkadaşlar da Girne Bölgesini bize çok iyi tanıtıyorlar. Girne Amerikan Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutluyum." şeklindeki düşüncelerini paylaşırken, Sivil Havacılık Yüksekokulunu kazanarak, GAÜ Ailesi`ne katılan Metin Özbinici ise, "GAÜ oryantasyon günleri kapsamında Girne Bölgesini tanıma imkanı bulduk. Burada olmaktan dolayı fazlasıyla mutluyum, doğasıyla mavisiyle Girne beni fazlasıyla cezebetti." dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi`nde yükseköğrenime başlayan öğrenciler, Üniversite’ye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştıracak, üniversitenin yapısı ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olacak genel oryantasyon etkinliği hakkında memnuniyetlerini dile getirdiler.