ATAOĞLU,” GAÜ YALNIZCA KKTC’DE DEĞİL, BİR ÇOK ÜLKEDE ETKİNLİĞİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR”

Haberler

GAÜ'DEN

ATAOĞLU,” GAÜ YALNIZCA KKTC’DE DEĞİL, BİR ÇOK ÜLKEDE ETKİNLİĞİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR”

Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü (GAÜ Medya) , 2017-2018 İnovasyon temalı Akademik yılı öncesinde, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile röportaj gerçekleştirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu GAÜ Medya’ya vermiş olduğu röportajında, yeni akademik yılın GAÜ`ye hayırlı olmasını dilerken, GAÜ’nün KKTC’nin ilk üniversitesi olduğunu, sadece KKTC değil, birçok ülkede etkinliğini sürdürmeye devam ettiğini ifade etti. Ataoğlu röportajın devamında şunlara değindi;

“GAÜ’nün öğrenci sayısını kontrol ettiğimizde, sürekli artış gösteriyor. Bu durum sadece GAÜ için önemli değil, hepimiz için önemli bir olay. Biz Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak, yeni gelen öğrencilere yönelik kayıt döneminde; bakanlar kurulundan geçirmiş olduğumuz önerge sonrasında, müze ve ören yerlerinin gezdirilmesinde bedava girişlerini sağlamış olduk. En azından nerede, nasıl bir adada olduklarını bilmek öğrenciler için büyük önem arz etmektedir ve bu uygulamayı her akademik yıl başlangıcında yapmaya devam edeceğiz.

Ataoğlu röportajın devamında, turizmin, eğitimin içerisinde her daim var olduğunu, adaya gelen her öğrencinin geri dönüşünde, ülke tanıtımınada büyük katkı sağladığını söyledi. Öğrenci velilerinin de aynı şekilde, KKTC’ye geldiği zaman, otellerde konaklamasının söz konusu olduğunu belirten Ataoğlu, Ülkeyi tanıtan ve kalkındıran en büyük paylaşlardan birisinin de üniversiteler olduğunu vurguladı.