GAÜ OKUL ÖNCESİ “TEMİZ ÇEVRE İÇİN EL ELE” DEDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ OKUL ÖNCESİ “TEMİZ ÇEVRE İÇİN EL ELE” DEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri ile Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulübü (EÇEDK) İşbirliğinde Girne Boğaz Piknik Alanında çevre temizliği gerçekleştirildi.

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oxana Manolova Yalçın ve Bölüm Akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliği, Girne Boğaz Piknik alanında piknik yapan vatandaşlarında ilgisini çekti. Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak için öğrencilerin gönüllü katılımlarımlarıyla piknik alanındaki çöpler çöp poşetlerine doldurularak, belediye görevlilerinin alması için yol kenarına bırakıldı.

Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Ateş yaptığı açıklamasında, Temiz çevrenin insanların kendisine ve yaşadığı yere göstereceği özenle olduğunu belirterek, yaşam alanlarının temiz olması, beraberinde sağlığı getirerek huzurlu yaşamı hissettirdiğini ifade etti. Canlıların yaşamını etkileyen olgunun çevresi olduğunu bildiren Ateş, insanların ne kadar rahat ve sorunsuz olursa; kendilerini o derece mutlu hissedeceğini, çevremize karşı sahiplenici davranışlar göstermenin de insanın kendisini mutlu hissetmesini sağladığını söyledi.