YÜCELTEN, “EĞİTİM SADECE KURU BİLGİ AKTARIMI DEĞİLDİR”

Haberler

GAÜ'DEN

YÜCELTEN, “EĞİTİM SADECE KURU BİLGİ AKTARIMI DEĞİLDİR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Elementary School Müdürü Raif Yücelten, 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı vizyonunu açıkladı.

Yücelten, The American Elementery School olarak yeni eğitim öğretim yılı için vizyonlarını belirlediklerini söyleyerek, önceliklerinin öğrencilerinin mutluluğu ve aldıkları eğitim kalitesi olduğunu ifade etti. Yücelten, öğrencilerin severek ve mutlu şekilde eğitim-öğretim görmeleri için çabaladıklarını, ayrıca okul bünyesinde oluşturduklaarı güvenli ortam ve tam donanımlı öğretmen kadrosuyla, öğrencilerin geleceğine ışık tuttuklarını vurguladı.

Yücelten: “Eğitim sadece kuru bilgi aktarımı değildir.Daha neşeli, daha güler yüzlü insanlar yetiştirmek istiyoruz”

The American Elementary School Müdürü Raif Yücelten konuşmasının devamında şunları söyledi;
“Eğitim sadece kuru bilgi aktarımı değildir. Daha neşeli, daha güler yüzlü insanlar yetiştirmek istiyoruz. The American Elemetary School olarak, Bu yıl bir yenilik gerçekleştirerek öğrenci gelişim dosyası adı altında kreşten başlayarak  öğrencinin mezun olana kadar portfolyo dosyası oluşturacağız.Portfolyo, öğrencilerin belirli bir zaman diliminde, belirli bir amaca dahilinde becerilerini, yeteneklerini, zayıf ve güçlü yönlerini öğrenme alanları ile ilişkili olarak göstermiş, çaba ve ilerleme ile gelmiş oldukları başarı düzeylerini yansıtan gelişim dosyasıdır.Amaç olarak da öğrencilerimizin gelişimini izleyebilmek, öğrencinin kendi gelişimini izlemesine fırsat vermeyi amaçlıyoruz.Yeni portfolyo çalışmamız için Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim görevlileri de yardımcı olacak. Öğrencilerimizin hem bedenen hem de zihnen geliştirmek için birçok çalışmalarımız var. Çalışma saatlerimiz içerisinde öğrencilerimize yüzmeden, yogaya kadar uzanan aktivitelerimizi ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. Mesai saatlerimiz dışında olan programlarımız içinde aileler ücret ödeyerek aldıkları çalışmalarımızdan da yararlanabilir. Eğitime sadece başarı kriteri koymuyoruz, değerler de bizim için oldukça önemlidir. Öğrencilerimiz edindiğimiz bilgileri ve becerileri nasıl kullanılacağını daha iyi bir şekilde öğrenmiş oluyor” dedi.