Kıbrıs Türk Toplumu Bir Değerini Daha Kaybetti

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrıs Türk Toplumu Bir Değerini Daha Kaybetti

Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Türk eğitim dünyası Girne Amerikan Koleji (GAK) müdürü Salih Sonel’i zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Uzun yıllar Kıbrıs Türk eğitim dünyası ve ortaöğretimine önemli hizmetlerde bulunan Sonel tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu hastanesinde tüm uğraşlara rağmen hayatını kaybetti.

19 Mayıs Koleji müdürlüğü görevinden emekli olan Sonel emekliliğinin ardından GAÜ Okullar Grubuna bağlı Girne Amerikan Koleji (GAK) müdürlüğü görevini yürütüyordu.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak Salih Sonel’i kaybetmenin derin üzüntüsü ifade edilirken eğitim dünyası, sevenleri ve ailesinin acısının paylaşıldığı belirtildi. Salih Sonel’i zamansız kaybetmenin eğitim dünyası için büyük bir kayıp olduğunun altının çizildiği açıklamada Sonel’in deneyim ve tecrübeleri ile örnek kişiliğinin yeni yetişen bireyler için her zaman örnek olduğu vurgulanırken topluma ve eğitim dünyasına yaptığı hizmetlerin asla unutulmayacağı belirtildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus batı kısmında yer alan Girne Amerikan Koleji yerleşkesinde 31 Mayıs 2011 salı günü Salih Sonel’in anısına bir tören düzenleneceğinin de belirtildiği açıklamada Salih Sonel’in cenazesinin 30 Mayıs 2011 pazartesi günü Girne Nurettin Ersin Paşa camisinde kılınacak öğle namazının ardından Çatalköy mezarlığına defnedileceği de ifade edildi.