GAÜ ÖĞRENCİLERİ, İSTANBUL’DA ÇOK KÜLTÜRLÜ MİMARLIK YAZ OKULUNU TAMAMLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ, İSTANBUL’DA ÇOK KÜLTÜRLÜ MİMARLIK YAZ OKULUNU TAMAMLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mimarlık tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde, GAÜ İstanbul yerleşkesinde gerçekleşen yaz okulu tamamlandı.

 

GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Silviya Covarino önderliğinde GAÜ İstanbul yerleşkesinde gerçekleşen yaz okulunda öğrenciler, çok kültürlü bir ortamda görerek ve uygulayarak derslerini alma fırsatı yakaladılar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Silviya Covarino şunları söyledi;

“Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası ve çokkültürlü bir çevrede; farklı ortamlarda ve ülkelerde okumak için fırsatlar sunuyor. Bu yaz döneminde ise, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nden bir grup öğrenci İstanbul`da Mimari Tasarım Stüdyosu III ve IV’ün yanısıra, seçmeli bir bir ders için koordinatörlüğümde ders aldı. Çağdaş bir şehir olan İstanbul, Avrupa`nın tek mega kenti olan büyük bir şehir. Kentsel konularda çalışmak için öğrencilere büyük bir şans sunuyor ve gezegenimizin şehirleşmesini anlamak için mükemmel bir kentsel ortam.

 

Sürdürülebilir bir felsefe üzerine tasarım yapma kapasitesinin geliştirilmesi, 21. yüzyılda her mimarlık okulunun en önemli odak noktasından birisidir. Öğrenciler kentsel gözlem, algılama, dijital araçlar ve kentsel eskiz uygulamaları, kentsel ve manzara haritalama için temel yöntemler ile görsel analizler geliştiriyor. İstanbul öğrencileri; belirli güzergahlar ve kentsel yürüyüşle keşfetmeye teşvik ediyor. Yaz okulu kapsamında öğrenciler ile birlikte, Levent bölgesi üzerinde bulunan Sapphire Kulesini ziyaret ettik ve şehrin silüetini çizmek için bir gün geçirdik. Ayrıca Asya yakasından görüntü elde etmek üzere Anadolu`ya kadar yapılan bir boğaz turu da çalışmaların bir parçası oldu. İlk çizim sınavı için öğrenciler Avrupa yarımadası`nda bulunan Sülaymaniye Camii`nin içindeki İslamik alanı çizerken, ikinci çizim sınavında ise öğrenciler İstiklal Caddesi silüetini çizdi.

 

GAÜ ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’U YENİDEN MODELLEDİ

 

Kıbrıs ve İstanbul`da iki farklı ölçek ve tipte ortamda çalışmak eşsiz bir tecrübe. Özellikle de kentsel alanda ihtiyaçların hızla karşılanmasını anlamak anlamında. Öğrenciler dersler bünyesinde, endüstriyel miras olarak eski tersane Haliç`i bir eco-park`a çevirmek ve Üsküdar liman bölgesinin kentsel ve kamusal alan olarak kullanabilmek ve etrafını daha iyi anlayabilmek üzere bir model geliştirdiler. Öğrenciler için İstanbul`da geçirilen zaman çok faydalı oldu. Dersin parçası olarak, İstanbul Araştırma Enstitüsü`nde şehir ile ilgili eski haritaları, resimleri, araştırmaları ve çalışmaları buldular. Bu tecrübe geleceğin genç mimarları ve tasarımcıları için bir özgeçmiş oldu ve umarız ki daha iyi bir dünya tasarlayacaklar” dedi.