GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK, YENİ AKADEMİK YIL BAŞLANGICINDA ÖĞRENCİ VE VELİLERE ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK, YENİ AKADEMİK YIL BAŞLANGICINDA ÖĞRENCİ VE VELİLERE ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, 20 Ekim’de resmi açılışı gerçekleşecek “İnovasyon” temalı 2017-2018 akademik yıl başlangıcında, öğrencilere ve velilere yönelik açıklamada bulundu.

 

Öztürk açıklamasında, yeni dönem ve derslerin 2 Ekim Pazartesi günü başlayacağını belirterek, resmi Akademik Yıl açılışının ise Gagavuzya Özerk Devleti Başkanı Irina Vlah’ın katılımı ile 20 Ekim’de gerçekleşeceğini ifade etti.

Öztürk açıklamasının devamında ise şunlara değindi;

 

“Saygıdeğer velilerimiz ve sevgili öğrencilerimize çok açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum ki, yönetimimiz ve tüm birimlerimiz sizlerle daima ilgili olacaktır ve herhangi bir sorununuzda ben dahil gerekli her merciiye rahatlıkla sorunlarınızı anlatabilirsiniz. Çok güzel bir kentte; çok güzel bir kampüste ve 115`den fazla ülkenin öğrencileriyle bir arada güzel bir kültür mozaiğinde yeralacak ve eğitimin ötesinde dünya insanı olarak yetişeceksiniz. Dünya insanının en büyük özelliği "barış ve sevgi" demesidir. Sizler de inşallah mezuniyetleriniz ile birlikte bizim dünyada sevgi ve barış elçilerimiz olacaksınız. Çok değerli öğrencilerimize bir kez daha hoşgeldiniz diyerek üniversitemizin bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Sizler de göreceksiniz, kampüs içerisinde dahil olabilceğiniz bir çok akademik, sosyal ve kültürel öğrenci kulüpleri yeralmaktadır. Bu kulüpler daima etkinlik içerisinde olurlar ve bilimsel seminerler, kongreler düzenlerler. Onlara katılmanızı, yararlanmanızı isterim. Bizim her yıl bir konseptimiz olur. Geçen sene “Çocuk ve Sevgi” yılımızdı. Buna bağlı olarak, dünyaca tanınan kişilerin de katıldığı konferanslar, seminerler ve etkinlikler gerçekleştirdik. Bu arada uluslararası etkinliklerin yanında, ulusal çalışmalarımız da bu konseptimizi destekler nitelikte olur.

Bu seneki konseptimiz "İnovasyon ".  Çok değerli bir kavram. Yaratıcılığın ötesinde, Türkçe olarak karşılığını yenilikçi değişim, dönüşüm diye ifade edebiliriz. Konferanslarımız ve sizlerin de katkılarıyla çok iyi çalışmalarımız olacaktır. Bu seneki konseptimize hepinizin katkı koyacağına inanıyorum. Önerilere her zaman açığız ve bu önerilere bağlı olarak gelişmeleri hep birlikte göreceğiz. Şimdiden hepinize tekrar hoşgeldiniz diyorum ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.