GAÜ PİLOTAJ EĞİTİMİNDE %50 BURS İMKANI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PİLOTAJ EĞİTİMİNDE %50 BURS İMKANI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj bölümü ve GAÜ İstanbul bünyesinde eğitim veren GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi, sürekli genişleyen uçak filosu ile havacılıkta lider olmanın gururunu yaşarken, KKTC liselerinden mezun olan öğrencilere %50 burs imkanı sunuyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, KKTC’de ilk kez geçerli PPL lisansını veren bir kurum olarak, lise eğitimi KKTC sınırları içerisinde bulunan bir lisede tamamlamış, hayali havacılık ve pilotluk olan öğrencilere yönelik şartsız olarak %50 burs sağladıkları bildirildi. Eğitimlerin, hazırlık programı hariç 4 yıldan oluştuğu ifade edilen açıklamada, eğitim dilinin uluslararası düzeyde ingilizce olduğu ve eğitim kapsamında; İngilizce dil eğitimi, akademik ve seçmeli dersler, Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı (ATPL), Hususi Pilot Lisansı(PPL), uygulamalı uçuş eğitimi ve  teorik yer dersleri bulunduğu ifade edildi.

4 yıllık pilotaj eğitimi süresince öğrencilerin toplamda 213 saat uçuş yapacağı belirtilen açıklamda, mezun olan öğrencilerin; Pilot Eğitimi Lisans Diploması (4 yıllık), ATP(A)-Frozen seviyesinde derslerini tamamlayarak, Ticari Pilot Lisansı(CPL) ve Aletli Uçuş Yetkisi Lisansına IR(A) sahip olacağı vurgulandı.

GAÜ Pilotaj bölümü ve Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde bulunan Kanada Yapımı 2 adet DA-20, Cessna 172 RG,  DA-40 modeline ek olarak, yakın zaman içerisinde floya dahil olacak iki motorlu DA42 uçağı ile eğitimlerin devam ettiği ifade edilen açıklamada, pilotaj eğitiminin dünya standartlarının üzerinde, en iyi uçuş okullarının tercihi uçaklar ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayrıca, konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen adayların, www.gau.edu.tr adresinden yada, info@gau.edu.tr mail adresine yazılı olarak başvurabileceği bildirilirken, telefon üzerinden bilgi almak isteyenlerin ise; 0392 650 2000 numaralı telefona ulaşabileceği ifade edildi.