GAÜ PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİ İLK YALNIZ UÇUŞLARINI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİ İLK YALNIZ UÇUŞLARINI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

UÇAK FİLOSUNU GENİŞLETEN GAÜ, YAKIN GELECEKTE HAVA TAKSİ UÇUŞLARINA BAŞLAMAYI HEDEFLİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj bölümü 2’inci dönem öğrencileri ilk yalnız uçuşlarını başarı ile gerçekleştirerek, geleneksel ıslatma etkinliğini gerçekleştirdi.

KKTC’de ilk kez geçerli PPL lisansını veren GAÜ Pilotaj Bölümü, öğrencileri; “PPL- private pilot licence” lisansını alan öğrenciler PIC uçuşlarını Girne Amerikan Üniversitesi’nin Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde İstanbul-Çorlu ve Bursa-Yenişehir havalimanlarında gerçekleştiriyor.

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ Pilotaj Bölümü 2’inci dönem öğrencilerinin, Bursa Yenişehir Meydanı’nda eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, ilk yalnız uçuşlarını başarıyla yapan öğrencilerin, havacılık geleneği olan ıslatma etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Muhtaroğulları açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“PIC uçuşlarını yapan 1’inci dönem öğrencilerimiz, Türkiye içerisinde bir çok meydanlara iniş kalkış yaparak uçuş tecrübelerini geliştirdiler. Tek başlarına uçuş yapabilen öğrencilerimiz tüm havameydanlarına inmeyi yapabilecek beceri ve bilgiyi kazandılar. Kısa bir süre sonra 3.cü dönem öğrencilerimiz de PPL uçuşlarına başlayacaklar. Girne Amerikan Üniversitesi her bölümünde olduğu gibi Pilotaj bölümünde de çıtayı en yüksek seviyeye çıkarmayı başarmıştır.” dedi.

Girne Havacılık Yüksekokulu Müdürü Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları ayrıca, filolarına Kanada Yapımı 2 adet DA-20 ve Cessna 172 RG uçaklarına ilaveten,  DA-40 modeli bir uçağıda filolarına kattıklarını belirterek, kısa bir süre içinde iki motorlu DA42 uçağınıda filolarına katacaklarını ve hava taksi uçuşlarınıda yakın gelecekte gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.