Doğu Akdeniz’e Özgürlük ve Barış Yayıyorsunuz

Haberler

GAÜ'DEN

Doğu Akdeniz’e Özgürlük ve Barış Yayıyorsunuz

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu tarafından bu yıl 22.ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Yat Rallisine katılan yatçılara verilen resepsiyonda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner önemli açıklamalarda bulundu.

GAÜ Sosyal Tesisleri ve Turizm Otelcilik Bölümü uygulama merkezi Camelot Beach Club’ta düzenlenen resepsiyona Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, devlet yetkilileri yanında Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Denizcilik Yüksekokulu Müdürü Kaptan Efdal Safel ile üniversite yekilileri de katıldı.

14 farklı ülkeden bu yıl 22.cisi düzenlenen ralliye katılan 176 yatçı onuruna Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu tarafından verilen resepsiyonda Bakan Saner, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Denizcilik Yüksekokulu Müdürü Kaptan Efdal Safel ile organizasyon komitesi yetkileri birer konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundular.
SANER: “Doğu Akdeniz’e Özgürlük ve Barış Yayıyorsunuz”

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz Yat Rallisinin KKTC’ye uygulanan haksız ambargoların kırılmasında ve Kıbrıs Türkünün haklı davasının dünyaya anlatılmasında önemine dikkat çeken Bakan Saner, bu yıl 22.ncisi düzenlenen ralliye katılan 14 farklı ülkeden 176 yatçının Doğu Akdeniz ve dünyaya özgürlük ve barış yaydığını vurguladı. Doğu Akdeniz Yat Rallisinin ülke turizmi ve yat turizmi yanında ülke tanıtımına da çok önemli katkılar sağladığının da altını çizen Bakan Saner, ralliye katılan yatçıları misafir etmekten KKTC devleti olarak gurur duyduklarını da sözlerine ekleyerek ralliye katılan yatçıların ülkeleri,ne döndüklerinde KKTC ve Kıbrıs Türkü için anlatacaklarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
VEHBİ: “Denizcilik Eğitiminin Ülke İçin Önemi Büyük.”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ise gecede yaptığı konuşmada denizcilik eğitiminin bir ada ülkesi olan KKTC için önemine dikkat çekerek GAÜ’nün bu vizyon ile Denizcilik eğitiminde öenmli atılımlar yaptığını ve ülke denizciliği için önemli projelere imza attığını hatırlatarak ralliye katılan yatçıları ağırlamaktan Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak guru duyduklarını ifade etti. 22 yıldır devam eden uluslararası organizasyonun ülke tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu da vurgulayan Vehbi, geceyi düzenleyen GAÜ Denizcilik Yüksekokulu yetkilileri ile geceye katılan herkese teşekkür ederek önümüzdeki senelerde de ülkemizi ziyaret edecek yatçıları ağırlamaktan GAÜ’nün gurur duyacağını sözlerine ekledi.
SAFEL: “Denizcilik Farklı Bir Anlayış Farklı Bir Bakıştır.”

GAÜ Denizcilikl Yüksekokulu Müdürü kaptan Efdal Safel ise konuşmasında denizciliğin farklı bir anlayış ve bakış yanında hayat tarzı olduğunu belirterek denizcilik eğitiminde bu misyon ve vizyon ile eğitim vermenin öçnemine vurgu yaptı. 14 farklı ülkeden bu yıl KKTC’ye gelen yatçıları ağırlamaktan ve fikir alışverişinde bulunmaktan Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik bölümü olarak mutlu olduklarını da ifade eden Safel, bu yıl 22.ncisi düzenlenen ve her yıl İstanbul’dan başlayıp Mısır’ın Alexandra limanında sona eren etkinliğin gerek ülke tanıtımı gerekse ülkede denizciliğin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Sosyal Tesisleri ve Turizm Otelcilik bölümü uygulama merkezi Camelot Beach Club’ta onurlarına düzenlenen resepsiyona katılan yatçılar GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamlar yaparak dünyaya önemli mesajlar verdiler. KKTC ve GAÜ yetkililerine teşekkür ederek gecede sahne alan GAÜ müzik gruplarının şarkıları ile rallinin yorgunluğunu üzerlerinden atarak dinlenme fırsatı da yakalayan konuk heyet ve yetkileleri KKTC olmaktan her zaman mutluluk duyduklarını belirttiler. KKTC ve ülke insanı ile yetkilileri yanında Girne Amerikan Üniversitesi’nin ilgisinden son derece memnun kaldıklarını da vurgulayan konuk yatçılar ada ülkesi olan KKTC’de denizciliğin gelişmesi için üniversite tarafından verilen denizcilik eğitiminin önemine dikkat çektiler.