GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU; YENİ BÖLÜMÜNÜN HEYECANINI TAŞIYOR.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU; YENİ BÖLÜMÜNÜN HEYECANINI TAŞIYOR.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Dr. Bayram Ali Tavlayan, gelecek 50 yıl içerisinde,  özellikle; uluslararası lojistik imkanların çoğaltılması talepleri doğrultusunda, deniz taşımacılığının vazgeçilmez değerinin daha da katlanacağını söyledi. Dr. Tavlayan, Girne Amerikan Üniversitesi`nin "Denizcilik Eğitimi ve 2017 Akademik Yılı" ile yeni bölüm; `Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi` hakkında yazılı bir açıklamada bulunarak bilgi verdi. Açıklama şöyle;

"GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu akademik programında, `Uzak yol Zabiti`  yetiştiren `Güverte`  programı ile, dünyada ve ülkemizde önemi giderek artan, `Ulaştırma ve Lojistik Bölümü` bulunmaktaydı.

İçinde bulunduğumuz Eylül Ayı`nda eğitim ve öğretime başlayan `Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü` ile de; deniz ve deniz işletmeciliği konusunda uzmanlaşmış, modern çağın gelişmelerini takip edebilen, girişimci ve rekabet edebilen “Deniz İşletmecisi” ünvanı ile yönetici/ lider yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Yani, mezun öğrenci yelpazemiz; uzak yol kaptanları, brokerlik, denizcilik sigortacılığı, insan kaynakları, liman yönetimi ve benzeri alanlardaki pozisyonlara kadar açılmıştır. Ayrıca, öğrencilerimize; okul bünyesinde bulunan bölümlerde, çift dal ve yan dal yapabilme imkanı da sunulmaktadır.

`2017-2018 Akademik Yılı`  ön-verilerine göre; Güverte programında 300, Ulaştırma ve Lojistik Bölümü’nde ise 150 öğrencimiz halen eğitim almaktadır. `Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü` ne ise; 30 yeni öğrencimizin akredite olması hedeflenmiştir.

Okulumuzda, ulusal ve uluslararası denizcilik otoritelerinin tüm kural ve akreditasyonlarının gereklerini yerine getirerek, mezunlarımızın;  tüm sularda seyir edebilecek gemilerde, limanlar ve kara tesislerinde  çalışabilmelerine olanak sağlayacak, rekabet gücü yüksek, çağdaş ve güncel eğitimleri verecek donanımda bir akademik kadronun yanı sıra, mesleki tecrübeleri en üst seviyede olan  `Uzak yol Kaptanları` da  uzman eğitmen olarak görev yapmaktadır.

Okulumuzda eğitim ve öğretim dili; `İngilizce`dir. Bu önemli yaşamsal ve akademik faktör,  öğrencilerimize okulumuzun uluslararası kampüslerinde eğitim imkanı ile GAÜ İngiltere Kampüsü`nde dil eğitimine devam edebilmesi anlamında ve yurt dışı stajlarında da avantajlar  sağlamaktadır.

Gelecek 50 yılın, denizcilik ve alt kollarının tüm gereksinimlerinin farkındayız. Bu farkındalık ile; akademik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu tarafından düzenlenen belge ve sertifikalar tamamen; Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları (STCW: Standards of Training Certification and Watchkeeping (Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları) ile uyumludur.  Okulumuzda bulunan simülatörler; (IMO standardı gereği olan ARPA - RADAR ve GMDSS Simülatörleri ile Köprü üstü Simülatörü, ECDIS, Sıvı Yük Elleçleme-LCHS), Denizde Güvenlik Uygulamalı Denizcilik Eğitim Alanı, laboratuvarlar, atölyeler, eğitim havuzu ve idari ofislerinden oluşan tesislerimizde, çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek denizciler yetiştirilmektedir.

 

 

 

Müfredatımız STCW 2010’a tam uyumludur. Özet olarak; GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu` Eğitim ve Öğretim Programları; IMO gereklerini karşılamaktadır.

Son olarak okulumuz, kamuoyu tarafından bilindiği üzere; Başlıca uluslararası akreditasyon kuruluşu; YÖK ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından da izlenmekte ve denetlenmektedir. Saygılarımızla."