GAÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANI ZERRİN GÜRLER; "YENİ ÖĞRENCİLERİMİZİ, 18 EYLÜL ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANI ZERRİN GÜRLER; "YENİ ÖĞRENCİLERİMİZİ, 18 EYLÜL ...

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci Daire Başkanlığı, üniversite eğitimleri için; GAÜ`yü tercih ederek,  kayıt hakkı kazanan öğrencilere yönelik bazı bilgilendirmeler yaptı. Daire Başkanı Zerrin Gürler ; 18 Eylül tarihinden itibaren, yeni öğrencilerin "öğrenci kart"larının verilmeye başlanacağını ve  aynı tarihten itibaren ders kayıt işlemlerinin de başlayacağını belirtti.

Gürler; "Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler; En yakın GAÜ Temsilciliği`ne gidip kayıtlarını tamamlayabilirler veya web sayfamızdan, bilgilerini kayıt sayfasına yükleyebilirler. 18 Eylül`den  itibaren öğrencilerimizin Ada`ya gelmesini bekliyoruz. Ada`ya geldikten sonra,  öğrenci kartlarını teslim edip,  ders kayıtlarını yapmaya başlıyoruz. İngilizce programlar için gelen öğrencilerin; her iş günü,  İngilizce seviye tespit sınavlarına girmesini öngördük. Türkiye`nin 81 ilinden üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz var. Üçüncü uyruğa sahip, uluslararası öğrencilerimizi de yine 18 Eylül`den itibaren kampüsümüze davet ettik.  Onlar da İngilizce `seviye tespit` sınavlarına girecekler. Sonrasında; derslerimize başlayacağız. İlk dönem öğrencilerimizin, İngilizce hazırlık döneminden muaf olabilmeleri için, uluslararası tanınırlığı olan sınavlardan geçmeleri gerekiyor. Akademik onay sonrası, bölümlerinin birinci sınıfına dahil olabilirler."

"TANITIM; ÖĞRENCİMİZ TARAFINDAN YAPILIYOR"

Üniversitenin en etkili tanıtımının; yine kendi öğrencisi tarafından yapıldığını vurguluyan Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci Daire Başkanı Zerrin Gürler; "Bizim tanıtımımızı, kendi öğrencilerimiz yapıyor. Onlara da çok teşekkür ediyorum, bizler için çok güzel referans oluyorlar. ÖSYM`nin bu yıl uyguladığı baraj uygulamaları, özellikle Kıbrıs genelinde öğretmenlik ile ilgili bölümler üzerinde çok etkili oldu. Onun dışında;  Hukuk, pilotaj, psikoloji, eczacılık gibi bölümler kontenjanlarını doldurdu. Ancak, halen Türkiye ve Ülkemiz üniversiteleri için; 25 Ağustos-5 Eylül arası `ek kontenjan tercihleri` yapılacak, ek kontenjanlar bu sene de çok büyük önem taşımakta." şeklinde konuştu.