GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK; “KIBRIS’A BİR YILLIĞINA GELMİŞTİM. AMA, ONYEDİ YILDIR ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK; “KIBRIS’A BİR YILLIĞINA GELMİŞTİM. AMA, ONYEDİ YILDIR ...

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, LYS süreci ardından, GAÜ’yü tercih ederek,  aralarına katılan yeni öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ı ve özellikle  Girne Kenti’ni çok seveceklerini belirterek, “Ben, bir yıllığına gelmiştim, ama bu süre; onyedi yıl oldu. Kıbrıs`ı ve üniversitemi çok seviyorum.” şeklindeki duygularını ifade etti.

Katıldığı bir televizyon programında; GAÜ’ye ilişkin soruları yanıtlayan Prof. Dr. Öztürk , ek kontenjan sürecinde de, verdikleri “kesintisizlik”  içeren burslar ile, aday öğrencilerin yine dikkatlerini çekebilmek için çalışacaklarını da kaydetti. Üniversitelerin,  bulundukları ülke ve kentlerinin sosyal yaşam ve görünümlerine olumlu katkılarının yadsınamaz olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Öztürk; Kent yönetimlerinin, tüm dünyada, üniversite yönetimleri ile işbirliği halinde olduğunu da anlatarak “ Girne Kenti’nin de bu seçeneği güçlendirmesi ile; Kent- öğrenci birlikteliğinin ivmesi artacaktır. Olası ve doğal sorunların çözümü de kolaylaşacaktır” dedi.

“GAÜ’YÜ TERCİH EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VELİLERİNİ  ÖZLEM İLE BEKLİYORUM”

GAÜ Merkez Kampüsü’nün, huzurlu yaşamı ile, eğitim ve öğretim imkanlarının sahip olduğu `çok uluslu` özelliğinin yeni öğrencilere de büyük avantajlar sergileyeceğine  yönelik vurgu yapan Prof. Dr. Öztürk; “GAÜ`yü tercih eden öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Onları özlem ile beklediğimizi ifade etmek istiyorum.  Kapım, herzaman onlara ve velilerine açık olacaktır. GAÜ, gerçekten çok büyük, güzel bir ailedir. Yeni öğrencilerimiz, mevcut öğrencilerimiz ve aileleri ile;  bu ailemiz daha da genişleyecektir. Mutluyuz,  GAÜ`de yeni bir yaşam başlayacak. 115 ülkeden gelen öğrenciler ile birlikte, bir kültür mozaği,  her platformda kendini göstercektir. Bu kültür birlikteliği içindeki yaşam ile öğrencilerimiz; aynı zamanda ‘bir dünya insanı olmak’ gibi bir niteliğe de kavuşacaklardır. Biz de, bunu; öğrencilerimizde mezuniyet sonrası göreceğiz. Onlar, bizim; dünyada elçilerimiz olacaklardır.” dedi.