Coffeeshop Workshop Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

Coffeeshop Workshop Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim ve Yrd. Doç. Dr. Hacer Başarır önderliğinde düzenlenen CoffeShop WorkShop atölye çalışması sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus İç Mimarlık Stüdyolarında düzenlenen atölye çalışmasının Kıbrıs Türk kültürü ve modern insanın günlük yaşamında vazgeçilmez bir parçası olan kahvenin kendisi kadar sunuluş biçiminin ve sunulduğu yerin kalitesinin öneminin vurgulanması amacıyla düzenlendiği açıklandı.

Mobilya ve Donanım ve Mobilya Tarihi derslerindeki üretimlerin de sergilendiği ve 25 farklı Cafe tasarımı ile 28 Mobilya sunumunu kapsayan sergi ve atölye çalışmasının açılışı Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel tarafından yapılırken geçen yıl dereceye giren ve bu yıl eserleri ile atölye çalışmasına katılan öğrencilere sertifikaları Esenyel tarafından verildi.
BESİM : “Kahvenin Sunumu ve Sunulduğu Mekan Tadını Etkilemekte”

İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim’ in yaptığı açılış konuşmasında 5. kez düzenlenen bu etkinliğin, sürekliliğinin önemi vurguladı. Yapılan atölye çalışması sonucu ortaya çıkan sergideki ürünlerde, günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olan kahvenin kendisi kadar sunuluş biçiminin ve sunulduğu yerin kalitesinin önemi vurgulanırken Kıbrıs Türk Kültürü ve modern insanın vazgeçilmezi kahvenin sunumu ve mekanının da tadını etkilediğinin altı çizildi. Ayrıca iç mekan tasarımı ile birlikte gelişmesi gereken diğer pazarlama ve sunuş yöntemlerinin öneminin öne çıkarıldığı bildirildi. Öğrencilerin gelecekteki meslek yaşamlarında da kahve düşkünlükleri gibi, yaptıkları işleri de tutkuya dönüştürmeleri gerektiğini söyleyen Besim, öğrencilerini göstermiş oldukları heyecanlı ve özverili çalışmalarından dolayı kutladı.