Yükseköğretim Çalıştayında Çağdaş İletişim Sistemleri Tartışıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Yükseköğretim Çalıştayında Çağdaş İletişim Sistemleri Tartışıldı

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yükseköğretim ana temalı çalıştayın son oturumunda “Çağdaş İletişim Sistemleri” tartışıldı.

Türk eğitim dünyasından ve Türkiye’nin her yanından 600’e yakın eğitimcinin katıldığı çalıştayın “Çağdaş İletişim Sistemleri” konulu son oturumuna GAÜ Fen ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tayfun Turgay konuşmacı olarak katıldı. Seminer GAÜ TV’den canlı yayınlandı.
TURGAY: “ İletişim Temelinde Önyargılar Yerine Doğru Enformasyon ve Bilgi Olmalı”

Doğru ve etkili iletişimin doğru enformasyon ve bilgiye dayanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Turgay, iletişimde karşılıklı anlama ve zamanın önemine dikkat çekti. İletişimin tüzel ve sanal ortamda gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Turgay, iletişim sürecini kesintiye uğratan nedenlerin başında anlmasızlığın geldiğinin altını çizdi.

İletişimin iki alana ayrıldığını da belirten Prof. Dr. Turgay, makro ve mikro iletişim alanları içerisinde iletişim süreçlerinin sürdüğünü ifade etti. Sanal ortam dışında kalan herşeyin makro iletişim alanını, sanal ortam dısında kalan herseyin ise mikro iletişim alanını oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Turgay, iletişimin temelinde doğru enformasyon ve bilginin önemine dikkat çekti. İletişim temelinde önyargıların yerini doğru enformasyon ve bilginin olması gerektişğine de vurgu yapan Prof. Dr. Turgay, iletişim taraflarının birbirlerini doğru anlamaları için doğru ve etkili iletişim süreçlerini kurmaları gerektiğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de yükseköğretim ana teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen çalıştayın genel amacının ülke tanıtımı ile yükseköğretim sistemi ve yapılarının gelişmesine katkı sağlamak özel amacının ise Türk eğitim dünyası kanaat önderlerinin ve eğitimcileri ile doğru ve etkili iletişim süreçleri kurarak KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarını tanıtmak olduğu vurgulandı.