Yükseköğretime ve Ülke Tanıtımına Üniversitemizden Önemli Hizmet

Haberler

GAÜ'DEN

Yükseköğretime ve Ülke Tanıtımına Üniversitemizden Önemli Hizmet

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında ilk defa düzenlenen ve Türk eğitim dünyasının kanaat önderlerinin katıldığı “21. yüzyılda Yükseköğretime Yönelme” çalıştayının ikincisi “Eğitimde İletişim Becerileri ve Çağdaş İletişim Sistemleri” konu başlığı altında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de başladı.

17-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında devam edecek ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak çalıştaya Türk eğitim dünyasından 600’e yakın eğitimci katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de bugün saat 09.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşması Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından yapılırken GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Asım Vehbi ise Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve üniversite yapısı, GAÜ’nün dış kampüsleri, misyonu ve vizyonu konulu sunumu gerçekleştirdi.

Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Akademi öğrencileri Türkiye şampiyonluğunu kendilerine getiren dans performansları ile sahne alarak konuk eğitimcilerden büyük beğeni topladılar.
ÖNER: Türk Üniversiteleri Arasında Uluslararasılaşma Olgusunda GAÜ Lider Konumda

Eğitimde İletişim Becerileri ve Çağdaş İletişim Sistemleri konulu çalıştayın açılış konuşmasını yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, bu yıl ikincisi düzenlenen Yükseköğretim ana temalı çalıştayın amacının KKTC, yükseköğretim sistemi ve yapıları yanında yükseköğretim’de etkili iletişim yapılarını kurarak eğitimde lider yetiştirecek programların oluşturulması olduğunu ifade etti.

GAÜ’nün 26. akademik yılına başladığını da hatırlatan Prof. Dr. Öner, üniversitenin 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi süresince yükeseköğretim adına önemli atılımlar yaptığını ifade ederek Türk üniversiteleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslararasılaşma olgusunu gerçekleştiren tek ve lider üniversite olduğunu vurguladı.

İngiliz resmi akreditasyon kurulu BAC ve YÖK tarafından İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs akademik programlarının denklik aldığının altını çizen Prof. Dr. Öner, Kazakistan, Kırgızıstan, Çek Cumhuriyeti, Hindistan ve Sri Lanka’daki jenerik kampüslerin Girne Amerikan Üniversitesi akademik programlarını uyguladığı ve GAÜ diplomasını verdiğini belirterek GAÜ diplomasının dünyanın her yerinde denkliği ve onayı olduğunu belirtti. GAÜ’nün eğitimde mükemmelliyetçi vizyonu ve uluslararasılaşma misyonu ile İngiltere, Singapur ve ABD’de yükseköğretimin hizmetine sunduğu dış kampüslerinin de öğrencilerine küresel eğitim fırsatı sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öner, eğitimde lider yetiştirme amacı ile gerçekleştiren çalıştayın yükseköğretim yanında ülke tanıtımına önemli katkılar yapacağının altını çizdi.
VEHBİ : Çalıştay Yükseköğretime Önemli Katkılar Yapacak

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Asım Vehbi ise çalıştayın açılışında yaptığı sunumda “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile 3 Kıta 4 Kampüs Tek Üniversite yapısının GAÜ tarafından hayata geçirildiğini belirterek akademik işbirliği anlaşmaları, akademik progrmaları ve uluslararası kampüsleri ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretime yön vermeye devam ettiğini vurguladı. GAÜ’nün atılımlarının KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyada tanınmasında önemli katkılar yaptığının da altını çizen Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Kampüsleri ve akademik programlarının Türk üniversite sistemi için önemli bir referans olduğunun altını çizdi.

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yükseköğretim ana temalı çalıştayda anavatandan katılan 600’e yakın eğitimci ile birlikte olmaktan GAÜ’nün duyduğu memnuniyeti de konuşmasında belirten Vehbi, çalıştay programı kapsamında düzenlenecek seminer, atölye çalışmalarının yükseköğretim yapılarına önemli katkılar yapacağını ifade etti.

KKTC Yükseköğretim sistemi, Uluslararasılaşma, Dış Kampüsler, Uluslararası Akademik İşbirliği Anlaşmaları, Akademik Programlar ile GAÜ’nün misyonu ve vizyonu konulu sunumu konuk eğitimcilerden yoğun ilgi görürken sunum sonunda soru cevap bölümü ile çalıştayın ilk bölümü tamamlandı.
Çalıştay Bilimsel Seminerler İle Devam Edecek

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 17-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında devam edecek çalıştay kapsamında Eğitimde İletişim Becerileri ve Çağdaş İletişim Sistemleri konulu seminerler düzenlenecek.

GAÜ öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Tanju Gürkan, Eğitimde İletişim Becerileri konulu seminere, Prof. Dr. Tayfun Turgay ise Çağdaş İletişim Sistemleri konulu seminere konuşmacı olarak katılacak.
KKTC Fahri Elçisi Olarak Anavatana Dönecekler

Çeşitli atölye çalışmalarına katılacak ve temaslarda da bulunacak konuk heyet ülkenin doğal güzellikleri ve tarihsel-kültürel zenginliklerini de düzenlenecek geziler ile yakından görme fırsatı yakalayacak. Girne Amerikan Üniversitesi Sosyal Tesisleri Camelot Beach Club’ta dinlenme fırsatı da yakalayacak konuk heyet çalıştay programı kapsamında düzenlenen gezi programı ile de KKTC ve Kıbrıs Türk kültürünü yakından tanıyacak.