AKPINAR; “GİRNE’NİN EKONOMİSİNDE OLDUĞU KADAR; BİLİMDE, SANATTA YÜKSELMESİNİN DE ...

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR; “GİRNE’NİN EKONOMİSİNDE OLDUĞU KADAR; BİLİMDE, SANATTA YÜKSELMESİNİN DE ...

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “ilk özel üniversitesi” GAÜ’nün,  “31’inci Dönem Mezuniyet Töreni” öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kurucu Rektör Akpınar, 2016-2017 Akademik Yılı’nın Mezuniyet Töreni ile birlikte, “Mezunlarının”;  bundan önceki kuşak mezunlar gibi artık,  “GAÜ Evrensel Mezunlar Topluluğu”nun  üyesi olduklarını belirterek “Bugünler, bizim için çok özel günler. Gururluyuz.  Hissiyatım; çok müstesnadır. GAÜ’nün mezuniyet platformlarına, diplomalarını almak için çıkan,  GAÜ`nün ilk öğrencilerinin ardından,  tam 31 yıl geçti.  Siz, yani; yeni mezun öğrencilerimiz de,  artık birer "GAÜ Evrensel Mezunlar Topluluğu" üyesi oldunuz. Aralarında, Dünya’nın her yerine yayılmış olan düşünce insanları, üst düzey yöneticiler, her meslek grubundan seçkin partnerler  ve sektör liderleri ile siyasi temsilcilerin bulunduğu bir ağa dahil oluyorsunuz. Her biri,  hayatın farklı noktalarından ve dünyanın farklı köşelerinden gelmiş;  mezun ya da mezuniyet aşamasına yürüyen tüm öğrencilerimiz ile gurur duyuyorum. GAÜ Ailesi olarak bizim de tüm çabamız, ‘GAÜ Diploması’nın bir şeref ve gurur kaynağı olarak kalmasını sağlamak olacaktır. “ dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 31’inci Dönem Mezunları’na yönelik açıklamalarının ardından, kurucusu olduğu üniversitenin gündemine de değindi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin  yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Kurucu Rektör Akpınar; “Yükseköğretimde  31’inci yılımızı tamamladığımız ve  50’inci yıl yürüyüşümüzü hızlandırdığımız bugünlerde,  ulaşmış olduğumuz noktadan bundan  fazla gurur duyamazdık.  Ortadoğu ve Avrasya`da; 150 master programı içerisinde ‘en iyiler’ arasında  adımız yer almaktadır. Yenilenen akreditasyonlarımız ile de,  yeni akademik yıllar için hazırız.” şeklinde konuştu.

“GAÜ, GİRNE İÇİN; HER ZAMAN  EN İYİSİNİ TALEP ETTİ, EDİYOR. BİZ, GİRNE’NİN EKONOMİSİNDE OLDUĞU KADAR BİLİMDE, SANATTA YÜKSELMESİNİN DE ÖNCÜSÜYÜZ.”

GAÜ’nün kurulduğu yıllardan bu yana; yaşadıkları tüm zorluklara, engellemelere  rağmen, Girne Kenti’nin “belkemiği” haline dönüştüklerini ifade eden Girne Amerikan Üniversitesi  Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,  “bu güç;  yakın bir gelecekte de  özellikle sağlık, kültür perspektifinde de bu kenti,  ayrı bir çekim merkezi haline getirecektir.  30 Yıl önceki günlerde,  sosyo-kültürel anlamda  içine kapanık şehri,  Girne’den başlatılıp; sabır, itina ve titizlik ile geliştirilen,  ve bir küresel marka değer olarak,  yani artık GAÜ ile telaffuz edilen  yürüyüşün;  bugün için şimdilik ulaşmış olduğu nokta, tek başına bile başarı öyküsüdür.”

 

 

 

“MERKEZ KAMPÜSÜMÜZÜ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ”

Köklerinin ana hücresi olarak algıladıkları, Girne Kampüsü’nü  daha da geliştirmek için, fiziki yapılanmalara ait;  proje uygulamalarının son eşiğinde bulunduklarını da yineleyen Akpınar;  yeni fakülte binaları, sosyal ve kültürel alanlar ile geliştirme ve dönüştürme programına aralıksız devam edileceğini vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi  Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “örneğin; Üniversitemiz,  yeni Lojman Bölgesi tamamlamış bulunmaktadır. İlk önce; Kampüs alanına toplanmak için, satışını dahi düşünmüştük.  Ancak gelişen ve büyüyen GAÜ için, bünyemizde korumaya karar verdik . 42 yeni flat ve müstakil evimiz, geçtiğimiz hafta tamamlandı. Öğretim üyelerimiz ve idari personelimiz için hazırlıyoruz . GAÜ’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.