GAÜ PLOTAJ BÖLÜMÜ DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜNDE MESAJ YAYIMLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PLOTAJ BÖLÜMÜ DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜNDE MESAJ YAYIMLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde bulunan ve adanın tek pilotaj eğitimi verme yetkisine sahip olan GAÜ plotaj bölümü Dünya Pilotlar Gününde biraraya geldi.

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nde GAÜ Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Sevda Ahmadian yayımladığı mesajında şunları söyledi;

“Girne Amerikan Üniversitesi kıbrıs’ta bulunan, pilotaj eğitimi verme yetkisine sahip ilk ve tek üniversitedir. GAÜ 2015 yılında Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Pilotaj Eğitimi Yetki Belgesini başarıyla almıştır ve o zamandan beri eğitimlerimiz başarıyla devam etmektedir.

26 Nisan 1912 yılında 1 numaralı pilot lisansına sahip Sayın Fesa EVRENSEV yaptığı ilk uçuşla bugünü bize Dünya Pilotlar Günü olarak miras bırakmıştır. Bugün havacılık kısa sürede çok mesafe kat etmiştir. Bizde KKTC semalarında kendi uçaklarımızla dünya sivil havacılığına kaliteli pilotlar yetiştirerek havacılığa katkı sağlamaktayız. 

GAÜ ailesi olarak bugüne kadar çalışmaya başladığımız ilk günden beri zorlu aşamalardan geçerek Sayın Kurucu Rektörümüz ve Yöneticiler Kurulu Başkanımız Serhat Akpınar ve Yöneticilerimizin destekleriyle bugünlere gelmiş bulunmaktayız. GAÜ Havacılık Yüksekokulu bu zorlu süreçte hem yöneticilerimiz hemde diğer çalışanlarımızla yüksek kalitede pilot yetiştirmeyi ve kendi semalarımızda kendi uçaklarımızla uçmayı misyon edinmiş bir organizasyondur. Okulumuz bir ilki gerçekleştirerek Kıbrıs adasının havacılıkta bayrak taşıyan ailesi olmuştur. Hiç şüphesiz ki havacılık dili olan ingilizcenin %100 olarak eğitimlerde kullanıldığı, Türkiye bazında tek eğitim organizasyonudur. Bu sebeple eğitim veren hocalarımız gerek havayollarından, gerek Devlet Hava Meydanları İşletmeciliğinden gelen, en kaliteli, havacılığı hayat felsefesi olarak gören değerli insanlardır.


Biz Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak, tüm kalbimizle ve desteğimizle öğrencilerimizin yanındayız. Biliyoruz ki şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da eğitimlerine ve uçuşlarına başarıyla devam ederek bizi mahçup etmemişlerdir ve de etmeyeceklerdir. Öğrencilerimizi, artarak devam eden başarılarından dolayı kutluyorum. Bizim mezun pilotlarımız ileride Dünya Sivil Havacılığında bizi gururla temsil edeceklerdir. Yakın zamanda yapacağımız seyahatlerimizde yetiştirdiğimiz pilotlarımızın sesini kokpitten duymak hepimizi onurlandıracaktır. Kendilerine en başta bir havacı olarak; eğitim hayatları boyunca başarılar ve kırımsız uçuşlar dilerim. Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun.”.....