GAÜ LYMPICS GAMES 2017 MEŞALE TÖRENİ İLE BAŞLADI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ LYMPICS GAMES 2017 MEŞALE TÖRENİ İLE BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Multi Culturel Center (MCC) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “GAU Lympics Games 2017”nin açılış töreni, geçtiğimiz yıl zamansız hayata veda eden GAÜ Denizcilik Yüksek Okulu’un Kurucu Müdürü Merhum Kaptan Efdal Safel anısına;   GAÜ öğrencileri,  akademik ve idari kadrosu ve Safel’in ailesinin katılımı ile gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampsü, GAÜ Lympic’de 24 Nisan – 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan GAU Lympics Games 2017 açılış töreni, GAÜ Denizcilik öğrencilerinin bayrak töreni ve olimpiyat meşalesinin yakılması ile başladı.

Meşale’nin yakılması ve bayrak geçişinin ardından, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk yaptığı konuşmasında, olimpiyat’ın sevginin ve barışın temellerini oluşturan bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bu sene 2.sini gerçekleştirdiğimiz Lympics Games’i, olimpiyatlarımızın başlamasında büyük katkısı olan ve çok sevdiğimiz çok değerli Merhum Efdal Kaptan`ı anarak başlıyoruz. Organizasyon boyunca tüm öğrencilerme başarılar diliyorum ve güzel bir organizasyon olmasını temenni ediyorum” dedi.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp davut ise yaptığı konuşmasında, Bütün katılan ekiplere başarılar dileyerek, organizasyona 16 ekip ve 16 farklı ülke’den öğrenci katıldığını söyledi. Davut ayrıca, “Bu 16 farklı ülke içerisinde birçok farklı kategori var. 4 gün sürecek bu organizasyonda, birçok dalda yarışacaklar. Bu tür organizasyonların, huzuru, barışı ve güzelliği doğurmasını diliyorum. Şimdiden herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Merhum Kaptan Efdal Safel’in eşi Sema Kasap Safel ise yaptığı konuşmasında, “Böyle bir organizasyona katkı koyduğu için ve sizlerin onu onore ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Eşimle gurur duyuyorum. Umuyorum o hep bizimle olacak ve o da bu organizasyonları izleyerek bizlerle birlikte olacak” dedi.

GAU Lympics Games 2017 kapsamında, birbirinden farklı spor dallarında öğrenciler bireysel ve takım halinde mücadele edecek. Ayrıca, 24 Nisan - 28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan GAU Lympics Games 2017 bünyesinde, Dj Partiler ve çeşitli organizasyonlar gerçekleşecek.