GAÜ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KULÜBÜ, ATAOL BEHRAMOĞLU İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KULÜBÜ, ATAOL BEHRAMOĞLU İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Atatürkçü Düşünce Kulübü, Ünlü Yazar, Şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu ile söyleşi gerçekleştirdi.

GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi`nde düzenlenen Ataol Behramoğlu söyleşisinde, Behramoğlu, Kurtuluş Savaşı Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmanın ötesinde bir düşünce ve duygu insanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi. Behramoğlu aynı zamanda söyleşi sonrasında imza günü gerçekleştirirken, etkinlik GAÜ akademik kadrosu ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Behramoğlu konuşmasında, “Mustafa Kemal, sadece ``önder`` olarak değil ``birey`` olarak da, ancak büyük yazarlarda, sanatçılarda, düşünürlerde görülebilen özelliklere sahipti. Onu Atatürk yapan ise önderlik yetenekleriyle; sözünü ettiğim bu özellikleri birleştirebilmiş olmasıdır” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece bir devrim önderi olarak değil, insan olarak ta çok sevdiğini belirten Behramoğlu, “Atatürk yaşamı boyunca dört bin kitap okumuştur ve dile kolay bunu nerden mi biliyoruz, okuduğu kitapların altını çizdiği yerler ciltlenmiş ve anıtkabir de sergileniyor. Atatürk günü gününe günce tutuyordu. Bu çok güzel bir şey; üstelik kişisel düşünce ve duygularını yazıyor. Hem halk danslarını biliyor, hem batı danslarını biliyor” dedi.