GAÜ ÖĞRENCİLERİNDEN, EĞİTİM İÇİN BAHAR KERMESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİNDEN, EĞİTİM İÇİN BAHAR KERMESİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan “Eğitim İçin Bahar Kermesi” büyük ilgi topladı.

GAÜ Eğitim Fakültesi 2016-2017 Akademik yılı bahar döneminde, Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Bilgisayara Öğretmenliği Bölümlerinde Yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında GAÜ’nün 2017 yılı teması “Çocuk ve Sevgi” teması çerçevesinde planlanan projelerden olan “Eğitim İçin Bahar Kermesi”ni bu yıl neşeli, heyecanlı ve dayanışma içinde ortaya koydu. ,

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü akademisyeni Aytaç Dilek, Eğitim için Bahar Kermsi için kendi imkanlarıyla yiyecek, içecek ve çeşitli eşyalardan oluşan standaları büyük bir özen ve dayanışma içinde hazırlayan tüm öğrencilerine teşekkülerini sundu. Dilek, sosyal sorumluluk projelerinin, toplumları bir arada tutan en önemli çalışmaların başında geldiğini belirterek, bu çalışmaları yapmanın, öğretmen adaylarına gelecekte ki meslekleri için toplumsal sorunlara daha duyarlı ve liderlik rolleri kazandırmak açısında çok önemli olduğunu vurguladı.

Dilek açıklamasının devamnında ise şunları belirtti;

 
“Bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Aslana, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Özgür Batura, Bölüm Başkanlarımız Yrd.Doç. Dr. Oxana Manolova Yalçına, Doç. Dr. Olga Pilliye, Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Lorta, Prof. Dr. Mohammad Hossein Keshavarz, Öğr. Gör. Pelin Aykuta ve Fakültemizin Değerli Akademik Kadrosunda bulunan Akademisyen arkadaşlarıma binlerce teşekkürler. Etkinlik boyunca etkinliğin iyi bir şekilde ilerlemesi için ellerinden gelen bütün gayreti gösteren GAÜ Etkinlik Birimine ve etkinlik biriminde çalışmaları yürüten asistanlarımıza çok teşekkür ederiz”.  Bizler bu yıl gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikleri Üniversitemizin 2017 yılı teması olan “Çocuk ve Sevgi” çerçevesinde yerine getirmeye çalışırken, bu yolda çalışmalarımıza yorulmadan devam ediyoruz. Bu kapsamda Okullarda Eğitim (Ülkelerin Tanıtım), Okullarda Oyun Çizimi, Karaoğlanoğlu İlkokulunda Etüt Çalışmaları, Hayvan Hakları, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Lapta Huzur Evi, Doğadan Gelen Mutluluk ve Kitap Ayraçı Projesi-Bez Çanta Tasarımı, 23 Nisan Çocuk Şenliğinde GAÜ Okullar Grubuna katkı sağlananarak etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi.