Üniversitemizin 2011 Bahar Şenlikleri Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizin 2011 Bahar Şenlikleri Başladı

"MY LIFE, WORLD, UNIVERSITY” TEMASI ALTINDA 13 MAYIS’A DEK SÜRECEK ŞENLİKTE ÇEŞİTLİ SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF VE SANATSAL AKTİVİTELER YER ALACAK ..
Girne Amerikan Üniversitesi 2011 Bahar Şenlikleri bugün başladı..

Bu yıl “my life, world, university” teması altında 13 mayıs tarihinde dek sürecek şenlik etkinliklerinde; sergi, film, konser, dans, tiyatro gösterileri, seminer, yetenek, ses ve güzellik yarışmaları gibi çeşitli aktiviteler yer alacak.

Saat 10:00’da GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde merhum öğrencileri Özlem Kutlar anısına saygı duruşuyla start alan bahar şenliğinde; İstikla Marşı okundu, GAÜ Rektörü Yıldırım Öner ile öğrenciler adına Ahmet Kutluer açılış konuşması gerçekleştirdi, GAÜ öğrencisi Burak Sanlı illizyon gösterisi sundu.

İnternet ve bilişim alanında yaptığı başarılı projelerle “Forbes” dergisine kapak olan GAÜ mezunu Arda Kutsal söyleşisiyle devam eden etkinliklerde daha sonra GAÜ Lympic alanında kurulan standların açılışı gerçekleştirildi.

Bugün saat 19.30’da Girne şehir merkezinde kortej yürüyüşüyle devam edecek şenliklerin ilk günü Ramadan Cemil Meydanı’nda PHI konseri, Millenium Kompleks konser alanında ise Türk pop müziğinin güçlü sesi “Özgün” konser verecek.
GAÜ 2011 BAHAR ŞENLİKLERİ PROGRAMI

Girne Amerikan Üniversitesi 2011 Bahar Şenlikleri kağsamında yarın saat 13.00’da Minenyum Senato Salonu’nda ünlü basketbolcu Harun Erdenay ‘ın söyleşisi, 19.00’da Spectrum kongre merkezinde ‘GAÜ Star Ses Yarışması’ , 11 Mayıs çarşamba günü 14.00’te Milenyum Kompleks Kongre Merkezi’nde Fotoğraf Sanatçısı Tara Arsevem, Saat 15:00’te de Girne Amerikan Üniversitesi Lympic alanında Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Geniş Aile’ dizi ekibiyle söyleşi, 12 Mayıs perşembe saat 20:00’de Spectrum Kongre Merkezi’nde ‘GAÜ Güzellik Yarışması’ yer alacak.

Ayrıca Pakistan-KKTC dostluk grubu Moda Şovunun da Pakistanlı yetkililer ve moda tasarımcıları tarafından doğaya ve yaşama yön veren 4 ana element olan hava, su, toprak ve ateş yanında topluma, yükseköğretime ve bilime yön veren 5. element Girne Amerikan Üniversitesi temasıyla bu yıl düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek gece ise 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 21.00’de Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Girne Amerikan Üniversitesi 2011 Bahar Şenlikleri Türkiye’nin tanınmış sanatçılarından Zeynep Dizdar’nın Milenyum Kompleks Merkezi’nde saat 22.00’da vereceği konserle sona erecek.
ÖNER

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Yıldırım Öner yaptığı konuşmada, bu yıl 26’sini gerçekleştirdikleri şenliğin öğrencileri Özden Kutlar’ın trafik kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle buruk start aldığını belirterek, ailesiyle GAÜ ailesine başsağlığı diledi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirmekte oldukları bahar şenliğinin bu yıl 13 Mayıs tarihinde dek süreceğini belirten Rektör Öner, şenliğin final sınavları öncesi öğrencilere moral vereceğini söyledi.

“My life, world, university” teması altında gerçekleştirdikleri şenliğin bir çok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapacağını ifade eden Prof. Yıldırım Öner, bir dostluk, kardeşlik ve barış paylaşımı olan aktivitenin öğrencilere büyük kazanımlar sağlayacağını kaydetti.
KUTLUER

Girne Amerikan Üniversitesi Sosyal ve Uygulmalı Bilimer Yüksek Okulu Turiz Bölümü öğrencisi Ahmet Kutler de yaptığı arkadaşları Özden Kutlar’ı kaybetnin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ederek, onu her zaman hatırlayacaklarını söyledi.

Kutluer, Girne Amerikan Üniversitesi 2011 Bahar Şenliklerini üniversienin çok kültürlü sıcak ortamında 68 ülkeden gelen öğrencilerle birlikte kutlayacaklarını belirtti.