MEDYA GÖZÜ İLE KIBRIS ÇÖZÜM SÜRECİ, GAÜ’DE MASYA YATIRILDI

Haberler

GAÜ'DEN

MEDYA GÖZÜ İLE KIBRIS ÇÖZÜM SÜRECİ, GAÜ’DE MASYA YATIRILDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) işbirliğinde kurulan, “Kıbrıs Masası” çalışma grubu tarafından “Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci” konulu panel GAÜ’de gerçekleşti.

Girne Amerikan Üniversitesi Millenium Senato Kongre Merkezi`nde gerçekleşen “Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci” konulu panele, Akay Cemal, Başaran Düzgün, Hasan Erçakıca ve  Özdemir Toker katıldı.paneliin açılış konuşmasını, GAÜ İletişim Kakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Toros gerçekleştirdi.

Panelin açılışında konuşan GAÜ  İletişm Fakütlesi Dekan Vekili  Doç. Dr. Remziye Terkan, günümüzde medya ve iletişimin  gücünün dünyanın ve toplumların şekillenmesinde  çok önemli roller  oynadığını vurgulayarak,  meydanın konuları ele alışı , bu konuları  işleyişi ve kamuoyuna yaptığı paylaşımların toplumların olaylara bakışını ve olayların  seyrini değiştirebildiğini ifade etti.

“Ülkede yıllardır süregelen Kıbrıs sorununa,  kalıcı  bir çözüm bulma  arayışlarını ve halen devam eden çözüm sürecini  medyanın nasıl okuduğunu  bilmek , iki toplumun  medya yöneticilerinin  süreçlere bakış açılarını  analiz etmek , benzerliklerini ve farklılıalrını ortaya  koymak , üreinde  özenle durulması gerekn ve önemle ele alınması  gerken konuların başında gelmektedir”diyen Trekan, etkinlikte  bu yöndeki birçok soruya cevap bulunacağını  kaydetti.

 GAÜ Siyasal Bilimles Fakültesi  Dekanı Profesör Doktor Aykut Toros da, Girne Amerikan ve Kıbrıs Amerikan Üniversitelerinin oluşturduğu Kıbrıs Masası çalışma grubunun düzenlediği bu panelde  medya gözünden çözüm sürecinin değerlendirileceğini belirterek tüm konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Toros, Akdeniz havzasında birbirinden farklı olan doğu ve batı medeniyetlerinin bilim inanç gibi birçok konuda birbirinden alışveriş içinde olduğunu söyleyen Torors, ilk çağlardan beri Kıbrısın bu coğrafyada tüm medeniytler için  çok önemlibir yeri olduğunu vurugladı.

Toros ayrıca, Siyaset bilimi açısından,  Kıbrıs iki ayrı toplumun birleştirmeden yaşamayı neden sürdürülebilir bir düzen olarak kabul etmediğinin  ve  yarım asırı aşkın süredir, sık sık bu düzenden bir birleşme düzeni içine girmeye çalıştığının  sorgulanması gerekitğini  kaydetti.

KAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser’in moderetörliğinde gerçekleşen panelde, gazeteci; Akay Cemal, Başaran Düzgün, Hasan Erçakıca ve  Özdemir Toker konuşma yaptı. Konuşmacılar, medyanın çözüm sürecine olan yansımaları ile çözüm sürecinin medyaya olan etkilerini tartıştı. Gerçekleştirilen panelin sonunda, konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.