GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BM ve AB Komisyonu onayı ile kurulan Uluslararası Diplomatlar Birliği, Kuzey Kıbrıs Başkanlığı’na atandı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında, Başkan Vekili Olgun Üstün ile birlikte, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda AB Parlamento üyesi Dr. Gunther Meinel’i makamında ağırladı. Meinel, yaptığı açıklamada, Akpınar’ı yeni görevinden dolayı kutlayarak, Nisan ayı sonunda Almanya’da gerçekleştirilecek olan paye tören ile, kendisinin resmen Kıbrıs Başkanı olarak göreve başlayacağını söyledi. Meinel ayrıca, Kıbrıs’ın birleşmesinin mümkün olmadığını düşündükleri için  ziyareti KKTC’de gerçekleştirdiklerini de vurguladı.

Uluslararası Diplomatlar Birliği, BM ve AB’nin onayı ile kurulan ve yaklaşık 35 yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık ve kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetlerde bulunan ve ayrıca eski, yeni ve gelecekteki AB üyelikleri yanında Türkiye dahil olmak üzere, disiplinler arası ve sınır ötesi faaliyetlerde bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akpınar, kendisine yönelik gerçekleştirilen atamadan dolayı büyük onur duyduğunu dile getirerek, GAÜ olarak, uzun yıllardır Uluslararası Diplomatlar Birliği ile işbirliği içerisnde olduklarını söyledi. Akpınar Ayrıca, GAÜ’nün şuanda 7 farklı ülkede bulunan uluslaraarası kampüsleri ile, KKTC’yi tüm dünyaya başırılı bir şekilde tanıttığını belirterek, Uluslararası Diplomatlar Birliği’nde ki Kuzey Kıbrıs Bşakanlığı görevi ile bunun daha da gelişerek devam edeceğini söyledi.