GAÜ ÖĞRENCİLERİ “OKULLARDA ÇİZİM” PROJESİNE BU YILDA DEVAM EDİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ “OKULLARDA ÇİZİM” PROJESİNE BU YILDA DEVAM EDİYOR

DİLEK: “OYUN ÇOCUK İÇİN GERÇEK BİR İHTİYAÇTIR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakütesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamındaki, “Okullarda Oyun Çizimi” projesine buyıl da devam ediyor.

 

GAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, “Okullada Oyun Çizimi” projesi kapsamında ilk olarak; Gaziveren Anaokulu, Dikmen İlkokuluna çocukların eğlenmesi ve gelişimleri için Okul bahçelerine oyun çizimleri ile gerçekleştirilirken, projenin devamında, Lapta Ilkokulu ve Çağlayan Cumhuriyet Ilkokulu, Yeniyuzyil Anaokulu, Fazıl Plümer Anaokulu, Gemikonagi Erdal Abit Ilkokulu , Karakum Anaokulu , Necati Taşkın Ilkokulu  ve Girne Maarif Anaokuluna Oyun çizimlerine devam edecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü akademisyenlerinden Aytaç Dilek, okullarda Oyun Çizimi Projesinin 2 yıldır devam ettiğini ve bu iki yılda 14 anaokul ve ilkokula gerçekleştirilen proje kapsamında, oyun çizimi gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamasının devamında ise Dilek şunları söyledi;

“Oyun çocuk için gerçek bir ihtiyaçtır ve onun bedensel, psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir. Genellikle kendiliğinden doğan, içten, hür iradeye dayalı olarak ortaya çıkan bir süreç olduğu bilinciyle bunu yerine getirdik. Günümüzde malesef  yetişkinlerin oyunu çocuğun eğlenmesine, oyalanmasına yarayan amaçsız bir uğraş olarak görürler. Oysaki oyun çocuk için ciddiye alınması gereken, önemli bir iştir. Oyun çocuğa, kurallara uymayı, sorumluluk almayı, işbirliğini ve diğer insanlara saygılı olmayı öğretir. Ayrıca girişimci olma, tehlikeyi göze alma, karar verme ve problem çözme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olan önemli bir unsurdur. Bunların yanı sıra, oyun sırasında çocuğun kendisine olan güvenini geliştirme, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamada, kendi kendine yeterli olabilme gibi nitelikler kazandırır” dedi.

Dilek ayrıca, GAÜ Eğitim Fakültesi’nin, bünyesinde bulunan; Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümleri olarak, Topluma Hizmet Ugulamaları dersi kapsamında akademik yıl teması olan “Çocuk ve Sevgi” çerçevesinde planlanan projeleri şöyle sıraladı:

“Okullarda Eğitim (Ülkelerin Tanıtım), Girne Bölgesinde bulunan Anaokulu ve İlkokullarda Üniversitesimizde okuyan Yabancı öğrenciler tarafından  ülkelerinin tanıtımını yapacakları etkinlik düzenlenecektir. Hayvan Hakları, Hayvan Hakları çerçevesinde mama ve temizlik malzemeleri, hayvan hakları afiş, mama kabı yapımı, kamu spotu oluşturma etkinlikleri düzenlenecektir. Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Lapta Huzur Evi, Doğadan Gelen Mutluluk ve Kitap Ayraçı Projesi-Bez Çanta Tasarımı: Bu projede bulunan öğrenciler Bahar döneminde ihtiyacı olan bir anaokulunu yenileme çalışması için doğadan üretecekleri materyalleri Girne bölgesindeki pazarlarda ve GAU Kampüs içinde Salı günleri Freedom Binası ve Rektörlük önünde bir stand kurarak satış yapacaklardır. 23 Nisan Çocuk Şenliği, 23 Nisan Çocuk Şenliği GAU Okullar Grubuna katkı sağlanacaktır. Anaokulu Yenileme Girne Bölgesinde  Dağyolu İlkokuluna gerekli materyaller ve olanaklarla yenilemesi yapılacaktır”.

Dilek, Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin, toplumsal sorumluluğu yüksek öğretmenler yetiştirmekte olduğunu vurgulayarak, 2016-2017 Akademik dönemdeki sloganlarının ise “Umut var Ve Hep Olacak” olduğunu söyledi.