GAÜ Bahar Şenlikleri Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Bahar Şenlikleri Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi 26. Akademik Yıl Bahar Şenlikleri 9-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşiyor.

My Life-My World-My University sloganı ile düzenlenecek bahar şenlikleri kapsamında birbirinden ünlü sanatçılar, spor insanları, bilim insanları ve kanaat önderleri GAÜ öğrencileri, vatandaşlar, spor ve bilim dünyasının otoriteleri ile biraraya gelecek. Doğaya ve yaşama yön veren 4 ana element olan hava, su, toprak ve ateş yanında topluma, yükseköğretime ve bilime yön veren 5. element GAÜ temasıyla düzenlenen GAÜ 2011 Bahar Şenlikleri ile ilgili Karmi Kampüs’te düzenlenen basın toplantısına GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Danışmanı Erhan Vechi, Etkinlik Birimi Sorumlusu Meral Başer ile Medya Koordinatörlüğü yetkilisi Simge Özekler katıldı. Bahar şenlikleri programının açıklandığı basın toplantısında ayrıca bahar şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen GAÜ Güzellik Yarışması adayları da basına tanıtıldı.
ÖNER

Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi vizyonu ile İngiltere, ABD ve Singapur Kampüslerini yükseköğretime açan GAÜ , doğaya ve yaşama yön veren 4 ana element olan hava, su, toprak ve ateş yanında topluma, yükseköğretime ve bilime yön veren 5. element GAÜ temasıyla bu yıl 26.ncısı düzenlediği Bahar Şenliklerinde öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma misyonu çerçevesinde teorik bilgiler yanında küreselleşen dünyada pratik deneyimlerini öğrencilere aktaracak kanaat önderleri, sanatçılar ve bilim insanları çeşitli söyleşi, atölye çalışması ve etkinliklerde GAÜ öğrencileri ve bölge halkı ile Karmi Kampüs’te biraraya geleceğini belirten Prof. Dr. Öner, Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleşecek etkinlikler bölge halkı ve üniversitenin bütünleşmesinin de amaçlandığını vurguladı.
Bahar Şenlikleri Açılış Semineri ve Geleneksel Girne Kent Korteji İle Başlayacak

Üniversite gençliği ve bilim ile aklın özgürlüğü felsefesi ile bu yıl My Life-My World-My University sloganı ile düzenlenen 26. Yıl Bahar Şenlikleri programı çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl ilk kez tüm kareografi, dans performansları ve kostümleri GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi tarafından hazırlanan GAÜ Güzellik Yarışması ve konuk sanatçı genç yetenek Türkan Kürşad’ın da katılacağı GAÜ Star Ses Yarışması da GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşecek.

Ayrıca Pakistan-KKTC dostluk grubu Moda Şovunun da Pakistanlı yetkililer ve moda tasarımcıları tarafından doğaya ve yaşama yön veren 4 ana element olan hava, su, toprak ve ateş yanında topluma, yükseköğretime ve bilime yön veren 5. element GAÜ temasıyla bu yıl düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek gecede Karmi Kampüs’ten dünyaya önemli mesajlar verilecek.

Üniversite gençliği ve bilim ile aklın özgürlüğü felsefesi ile bu yıl My Life-My World-My University sloganı ile düzenlenen 26. Yıl Bahar Şenlikleri açılış konserinde Türk pop müziğinin önemli ismi Özgün GAÜ öğrencileri ve bölge halkı ile biraraya gelirken kapanış konserinde ise Türk pop müziğinin güçlü ismi Zeynep Dizdar GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi konser alanında hayranlarıyla buluşacak.

Açılış seminerinin internet ve bilişim alanında başardığı önemli projeler ile FORBES dergisine kapak olan GAÜ mezunu Arda Kutsal tarafından verilecek olan GAÜ 2011 Bahar Şenlikleri Korteji açılış günü sonunda çeşitli gösteriler, yabancı öğrenciler tarafından düzenlenecek kültüğr geceleri, konserler, folklor ve dans performansları ile geleneksel açılış korteji Girne kent merkezinde Girne halkı ile buluışacak. Türkiye’nin en önemli spor adamlarından eski milli basketbolcu Harun Erdenay PEPSİ sponsorluğunda spor camiası ile biraraya gelirken ünlü spor adamı Sinan Vardar, eserleri ile gündeme damga vuran ünlü fotoğraf sanatçısı Tara Arseven ile Geniş Aile dizisinin sevilen karakterleri Cevahir (Ufuk Özkan) ve Mürsel (İlker Ayrık) yanında GAÜ Müzişk grupları ve LAÜ ile ODTÜ müzik gruplarının da sahne alacağı GAÜ 2011 Bahar Şenliklerinde Karmi Kampüs’te spor müsabakaları, paraşüt atlayışları, öğrenci kulupleri etkinlikleri, yarışmalar, açık hava sinema gösterimleri, lunapark, ünlü DJ Barış Gören Campus Party performansları hafta boyunca gerçekleşecek.

GAÜ TV ve GAÜ FM’den birçok etkinliğin canlı olarak yayınlanacağı GAÜ Bahar Şenlikleri 2011 etkinlikleri halka açık olacak.