5. Liselerarası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Haberler

GAÜ'DEN

5. Liselerarası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol, öğretim görevlileri Doç. Dr. Neriman Saygılı ve Tutku Akter, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Hikmet Uluçam ile Eralp Adanır ve Cemal Yıldırım’dan oluşan jüri belgesel ve drama içerikli 50 eser arasından dereceye girenleri ve büyük ödülün sahibini açıkladığı tören GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda gerçekleşti.

5. GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasında 50 eser arasından Magosa Türk Maarif koleji öğrencisi Arınç Arısoy “Elde Var Mutluluk” filmi ile ikinciliğe, İstanbul İhlas Kolejinden Ecem Zehra Erdem “Simit” filmi ile üçüncülüğü elde etti. Burak Çevik imzası ile yarışmaya katılan ve birinciliğe layık görülen eser ise jüri tarafından katılım koşulları ve şartlarına aykırı davranıp eseri başka yarışmalara gönderildiği için diskalifiye edildiği açıklandı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören sonunda seçkin jüriye teşekkür plaketleri Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından verildi.

Bu yıl 5. si gerçekleştirilen Girne Amerikan Üniversitesi Liselerarası Kısa Film Yarışması ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarını keşfetmek, sinemaya ilgi duyan gençleri teşvik etmek ve görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla kısa film yarışmasının 5 yıldır düzenlendiği belirtildi. KKTC ve Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerden de önemli eserlerin 5 yıldır yarışmaya katıldığına dikkat çekilen açıklamada bu yıl beşincisi gerçekleşen Liselerarası Kısa Film yarışmasının genç sinemacıları keşfetme ve teşvik etme yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yaptığı vurgulandı.