Sıhhıye Durağında Bir Cumartesi Büyük Beğeni Topladı

Haberler

GAÜ'DEN

Sıhhıye Durağında Bir Cumartesi Büyük Beğeni Topladı

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin senaryosunu yazıp oynadığı “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” adlı kısa film GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde gösterildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu’nun şiirlerinden yola çıkılarak senaryosu yazılan, Yönetmenliğini Emrah Savari ve Onur Öztürk’ün yaptığı “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” adlı kısa filmin şiirsel seslendirmelerini ise yine Nejat Sefercioğlu yaptı.

Kaynanalar (TV) dizinde çocuk oyuncu olarak Nuri Kantar’ın torunu rolünde ilk kez kamera karşısına geçen ve ondan sonra Hayallerim Suya Düştü, O Şimdi Asker, Lise Defteri Şans Kapıyı Kırınca, Kızlar Yurdu gibi bir çok dizide ve filmde rol alan ünlü oyuncu Fethi Kantarcı’da “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” adlı kısa filmi izlemeye gelenler arasındaydı.

Girne Amerikan Üniversitesi’den yapılan açıklamada geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarını keşfetmek, sinemaya ilgi duyan gençleri teşvik etmek ve görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan kısa filmlerin her zaman destekleyicisi olunacağı vurgulandı.

Gösterimin sonunda yönetmenler Emrah Savari ve Onur Öztürk ile oyuncular Emre Kayaduvar ile Selcan Özenç’e plaketlerini Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu takdim ederken, ünlü oyuncuyu Fethi Kantarcı’ya teşekkür plaketii İletişim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol tarafından verildi.