Girne Okul Öncesi Eğitim Veren Kurumlar GAÜ Çocuk Şenliklerinde Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Okul Öncesi Eğitim Veren Kurumlar GAÜ Çocuk Şenliklerinde Buluştu

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından 23 Nisan Çocuk haftası dolayısıyla “23 Nisan Çocuk Şenliği: Çocuklar Eğleniyor” sloganı ile düzenlenen Çocuk Şenliği “Çocuk Panayırı” ile devam etti.

GAÜ okullar grubu GAÜ Kolej (GAC), Alsancak, Karaoğlanoğlu, 23 Nisan, Karakum, Osman Türker İlköğretim okulu çocukların katıldığı şenliklere katılan çocuklar özgürce eğlendi.

Girne bölgesi okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen şenlik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir ilk olurken yapılan şenlikteki temel amaç, çocuk hakları sözleşmesinde de ifadesi olan çocuğun aktif katılımını sağlamak ve çocukların oyun haklarının olduğunu vurgulamaktı.
KKTC’de Bir İlk

Girne Amerikan Üniversitesi GAÜLimpik çim sahada “Çocuk Panayırı” gerçekleşti. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri her yıl yapılan 23 Nisan etkinliklerinden farklı olarak değişik bir etkinlik düzenlediler. Her 23 Nisan’da çocuklar gelen konukları eğlendirirken, bu etkinlikte ise büyükler çocukları eğlendirdi.

Şenlikte çocuklar için kurulmuş stantlarda çocukların aktif katılımını sağlayan pamuk şekeri yapma, meyve salatası yapma, mısır patlatma, magnet yapma, tişört boyama, eğlenerek resim yapma, yüz boyama gibi çocukların eğleneceği çalışmalar yapıldı.

27-28-29 Nisan 2011 tarihinde ise “oynama ve oyun alanlarına sahip olma hakkı” konusunda daha önceden belirlenmiş okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda çocuklarla oyun ve oyun alanı hakları konusunda çalışılacak, bu haklarını çevreye duyurabilmek için neler yapılabileceğine karar verilecektir. Bu çalışma ile amaç çocukların yetişkinleri bilinçlendirmesi ve kendi oyun alanlarına sahip çıkmalarıdır.