23 Nisan Çocuk Şenliği: Çocuklar Eğleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

23 Nisan Çocuk Şenliği: Çocuklar Eğleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tarafından 25-29 Nisan tarihleri arasında “23 Nisan Çocuk Şenliği: Çocuklar Eğleniyor” sloganı ile çocuk şenliği düzenleniyor. Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Girne bölgesi okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen şenliğin çocuk hakları sözleşmesinde belirtilen çocuk haklarına dikkat çekmek ve çocuğun aktif katılımını sağlayarak çocukların oyun hakkı yanında diğer haklarının önemine dikkat çekmek olduğu vurgulandı. Girne halkında çocuk haklarına ilişkin bilinçlendirme çalışması ve sosyal duyarlılık yaratma amacıyla da düzenlenen şenliğin programı şöyle:

25 Nisan 2011 saat 16.00-17.00 arası Girne Belediyesi önünden kale liman güzergâhı ile Atatürk heykelinin bulunduğu meydana kadar çocuklar ve aileleri ile birlikte kortej yürüyüşü. Kortej esnasında Çocuk Hakları Sözleşmesi ve şenlik programını içeren el ilanlarınımn halka dağıtılması..

25 Nisan 2011 saat 17.30-19.00 arasında Atatürk heykeli önü atölye çalışmaları, dans gösterileri ve konserler.

26 Nisan 2011 saat 09.30-16.00 arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Olimpik tartan Pist GAUlympic’te “Çocuk Panayırı”. Çocuk Panayırı kapsamında birinci bölüm “Kendin Yap Etkinliği”nde çocuklar için kurulmuş stantlarda çocukların aktif katılımını sağlayacak pamuk şekeri yapma, meyve salatası yapma, mısır patlatma, magnet yapma, tişört boyama, eğlenerek resim yapma, yüz boyama gibi çocukların eğleneceği çalışmaların yapılması, ikinci bölümde Kıbrıs trük kültürüne özgü ve dünya klasik çocuk oyunlarının çocukların katılımıyla gerçekleştirilmesi, üçüncü bölümde ise çocuklar için yapılandırılmış ve gönüllülerin rehberliğinde gerçekleştirilecek olan “eğlenceli yarışmalar” düzenlenecktir.

27-28-29 Nisan 2011 tarihlerinde ise “oynama ve oyun alanlarına sahip olma hakkı” konusunda daha önceden belirlenmiş okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda çocuklarla oyun ve oyun alanı hakları konusunda atölye çalışmaları düzenlenecek.
“GAÜ Okullar Grubu 23 Nisan Törenleri Pazartesi Günü Yapılacak”

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubuna bağlı ilkokul ve kreşlerin kötü hava koşulları yüzünden ertelenen 234 Nisan Törenleri ve Çocuk Şenliği ise 25 Nisan 2011 pazartesi günü saat 10.00’da Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Olimpik tartan Pist GAUlympic’te düzenleneceği de ayrıca açıklandı. GAÜ Okullar grubuna bağlı okulların gösterilerinin sergileneceği törene devlet yetkilileri yanında Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ve veliler katılacak.