GAÜ'NÜN; GAGAVUZYA ADIMLARI, YÜRÜYÜŞE DÖNÜŞÜYOR.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'NÜN; GAGAVUZYA ADIMLARI, YÜRÜYÜŞE DÖNÜŞÜYOR.

AKPINAR; "YÜZÜMÜZ HEM AÇIK, HEM DE DÜNYA'YA DÖNÜK"

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah ile bir araya geldi. "2`nci Uluslararası Yatırım Formu" için;  Gagavuzya`nın Başkenti Komrat`ta bulunan Akpınar`a ziyaretinde,  GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Olgun Üstün de eşlik etti.

Gagavuzya Cumhurbaşkanlığı Makamı`nda gerçekleşen kabulde, iş birliği olanakları ele alınırken; Cumhurbaşkanı Vlah, Girne Amerikan Üniversitesi`nin ve yan kuruluşlarının ülkelerine gösterdiği ilgiye, Kurucu Rektör Serhat Akpınar nezdinde teşekkür etti.

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti`nin, arzu ettikleri hızdaki sosyo-ekonomik kalkınma amaçları için; istikrar içeren yabancı yatırımcı ve yatırım gücüne  ihtiyacı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı İrina Vlah, GAÜ gibi; uluslararası yetkinliğini ve gücünü kanıtlamış kurum ve organizasyonların, Gagavuzya`daki olası yatırımlarının önünü açabilmek için, gerekli yasal alt yapıyı da hazırladıklarını vurguladı.

 

AKPINAR; "YÜZÜMÜZ HEM AÇIK, HEM DE DÜNYA`YA DÖNÜK"

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise; Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah`ın  sıcak kabulünden ve sergilediği dostça yaklaşımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Akpınar, "Cumhurbaşkanı Sayın Vlah; Bizi, Gagavuzya Toprakları`nda hep büyük içtenlik ile karşılamıştır. Ben de, beraberimdeki çalışma arkadaşlarım ile birlikte,  bir kez daha bu topraklarda olmaktan dolayı mutluyum, mutluyuz. GAÜ`nün `yüzü`  Dünya`ya dönüktür. Ne mutlu ki; Bunu yaparken de bizim yüzümüz apaçıktır. Bütün bu anlamlar çizgisinde, Gagavuzya, Moldova ve diğer ülkeler de varlığımızı sürdürüyoruz. Gagavuzya`ya öğrenci taşımak, bu oranda yurt yapmak gibi düşüncelerimizi, her adımda iş birliği olanağı arayan,  Gagavuzya Yönetimi ile paylaşıyoruz. Ben, başta Cumhurbaşkanı Sayın İrina Vlah`ın ve Gagavuzya Hükümeti`nin, kalkınma adına ortaya koydukları çabaları takdir ile karşılıyorum" şeklinde konuştu.