ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARI, GAÜ’DEKİ ‘YAPAY ZEKA' SEMPOZYUMUNDA; "GELECEĞİN ...

Haberler

GAÜ'DEN

ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARI, GAÜ’DEKİ ‘YAPAY ZEKA' SEMPOZYUMUNDA; "GELECEĞİN ...

-4'üncü “GAÜ Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu" sona erdi

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Mühendislik Fakültesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu" sona erdi. 200`ün üzerinde bilim insanının bir araya geldiği  `Sempozyum` da, "geleceğin dünyasına geçiş kodları ve anahtarları" tartışıldı.  

GAÜ Mühendislik Fakültesi’nin ev sahipliğinde, 2-4 Kasım tarihleri arasında GAÜ  Millenyum Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda konuşan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ’nün üstlenmiş olduğu misyon ile, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmiş olduğu ‘Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu’nda emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkürlerini ileterek, tüm katılımcı bilim insanlarını GAÜ’nün ana kampüsünde ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Öztürk, "GAÜ, 115 farklı ülkeden öğrencisi ve 7 kıtaya yayılmış kampüsleri ile uluslararasılaşma vizyonunu layıkı ile yerine getiren bir üniversitedir. Bunun yanında uluslararası sempozyum ve konferanslar ile bilim insanlarını bünyesinde ağırlamayı da, bu sempozyumda olduğu gibi geleneksel hale getirmiştir. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz sempozyumda da, geçtiğimiz sempozyumlarda olduğu gibi iyi sonuçlar aldığımıza inanıyorum. Sempozyum, katılımcı bilim insanlarından ziyade, asıl GAÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri`nin faydalandığı bir organizasyondur." dedi.

Prof. Dr. Ali Zeki; "bu yıl; 50 sunum ve `online katılım` sayısı ile, sempozyumumuza katılım gücünün arttığını görüyoruz, ilgi  ve başvuru sayısı her yıl katlanmaktadır."

“Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu"nun kapanışı sırasında bir konuşma da, GAÜ  Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ali Zeki tarafından yapıldı. Konuşmasında, katılım gücünün ve ilginin her yıl katlanarak arttığını belirten ve geniş konu aralıklı bir sempozyum olarak, bir çok alanda konu ile ilgili çalışmaların bir araya toplanmaya çalışıldığını dile getiren Prof. Dr. Zeki, "Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz sempozyum; GAÜ Mühendislik Fakültesi’nin akademik kadrosunun desteği ile yapıldı. Sempozyumda, yaklaşık 50 sunum gerçekleştirildi. Bu yıl, katılım sayısında da ciddi artış yaşanmıştır. Bu nedenle de, önümüzdeki seneler de sempozyumu daha kapsamlı olarak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

GAÜ Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde, bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyum başarılı bir şekilde bitirilirken, sempozyuma katılan bilim insanları ve akademisyenler birbirinden güzel sunumlar gerçekleştirdiler.