GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; "Çift başlı kartalımız, imzamızdır. Atamız'ın ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; "Çift başlı kartalımız, imzamızdır. Atamız'ın ...

Girne Amerikan Üniversitesi`nin artık gelenekselleştirdiği, ve her yıl ev sahipliğini yaptığı, `Türk Dünyası`nın tanınan opera sanatçılarının katılımı ile gerçekleştirilen "TÜRKSOY Opera Günleri" yanında, `Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası`nın 5 Ekim Galası`na günler kala; GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, bir söyleşi sırasında bu vesile ile; "Türkler ile ilgili gerçek tarihi bilmeyen o malum güruh, Üniversitemizin, yüreğimize işlenmiş kurumsal simgesi olan `çift başlı kartal`ın `neden simgemiz` olduğu sorusuna cevap olan şu cevabımızı, tabiki beğenmeyecektir. Milattan önce Aral`dan gelen Ön Türkler, İnsanlığın ve  ilk medeniyet temellerini atarken, `çift başlı kartal` ile imzalarını da atmışlardır. İşte bizim de imzamız da; Ata`mızdan kalandır, bu`dur". sözleri ile düşünce ve duygularını iletti.

 

Bilindiği üzere; TÜRKSOY Üyesi Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi tarafından alınan kararlar doğrultusunda, yapılacak etkinliklerden en önemli ayaklarından birtanesi de, Girne Amerikan Üniversitesi`nin evsahipliğinde gerçekleştiriliyor. Sözkonusu etkinlik; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Cumhuriyetleri`nin bağımsızlıklarının 25. Yılı kutlamaları çerçevesinde planlandı.

 

5 Ekim Çarşamba Günü; `GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi`nde, akşam 19.30`da başlayacak  `Gala`ya ve `Türk Dünyası`nın diğer organizasyonlarına da, `Girne Amerikan Üniversitesi` adına evsahipliği yapmaktan duyduğu mutluluk ve onuru belirten GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi`nin, Logosu olan "Çift Başlı Kartal" ve kullanılan kurumsal diğer simgeleri, varolan bazı masonik kuruluşlara yamamaya çalışan kesimlerin varlığını, toplum, tarih ve bilim adına üzüntü ile izlediklerini vurguladı.

 

Kurucu Rektör Akpınar; "Türklerin İlk Tanrısı; Çift Başlı Kartal, `Hayat Ağacı`nın Ongun`u, günümüdeki anlamı ile, eski Türkler`in, Tengricilik inancında, içinde bir ruhu barındıran bir cisme verilen isimdir, ve onların `Koruyucusu`ydu. Göktürkler`in Bürküt`ü; Yani,Türk, Altay ve Moğol Mitolojileri`nde `Güneş`in sembolü olan yine `Kartal Tanrı`dır. Böylece, Gök Tanrı`ları yine `Çift Başlı Kartal` ile simgelenmiştir. Bunlar, ` Atalarımız`dan bize ulaşabilen sembollerdir. Bizim için tek kutsallığı; `Ata Yadigari` olmasıdır. Tarihi hem bilerek, hem de bilmeden çarpıtanlara, ayaklar altına alabileceklere, benim kişisel olarak ve Üniversitemiz`in aynı zamanda sarsılmaz görsel mesajıdır. Bu güruha, sadece toplum adına üzülmekten başka verebileceğimiz bir duyguyu da, GAÜ Ailesi olarak barındırmıyoruz. İlk günlerden beri de, gurur ile tüm Dünya`da kullanıyoruz, sonsuza kadar da kullanacağız."dedi.

 

"YOLUMDAYDIM. ŞİMDİ `BÜYÜK BİR AİLE` OLARAK YOLUMUZDAYIZ"

 

Kardeş üniversite "Kıbrıs Amerikan Üniversitesi"nin de logo olarak; `Hayat Ağacı` olarak bilinen ancak `Demir Ağaç` da olarak adlandırılabilen; Eski Türk geleneğine göre de, Dünya’yı ortasından (göbeğinden) öte-âleme ve Demir-Kazık Yıldızı’na  yani Kutup Yıldızı`na bağlayan, ve dalları vasıtası ile de Şamanlar`a; yeryüzünden `yüksek âlemlere` yolculuk yapma olanağı sağlayan  ağacı koruyucusu olan olan  `Aslanlar`ı kullandığına işaret de eden,  GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar;  konu ile ilgili olarak paylaşımlarının devam edeceğini, "sahte ifade ve düzmece raporlar" ile ancak "bu  güruh"un kendilerini kandırabileceğini yine vurguladı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar; "Yolumdaydım, Şimdi  `Büyük Bir Aile` olarak yolumuzdayız." şeklindeki ifadeleri ile de sözlerini bitirdi.