Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi Paneli Üniversitemizde Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi Paneli Üniversitemizde Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi" konulu seminer GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs konferans salonlarında gerçekleşti.

Girne Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü başkanı Yrd. Doç.Dr. Devrim Y. Besim ile öğretim üyesi Ayer Kaşif’in konuşmacı olarak katıldığı seminer öğrenciler, öğretim görevlileri, sivil toplum örgütleri ile ilgili meslek kurum ve kuruluşlarından yoğun ilgi gördü.

Girne Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Y. Besim’in anıtların mimari tanımı ve özellikleri ile yapılış amaçları ve genel nitelikleri ile ilgili bilgiler verdiği, öğretim görevlisi Ayer Kaşif’in ise ülke genelinde ve özellikle Girne bölgesinde bulunmakta olan anıtların mimari özelliklerini aktardığı seminerde anıt mimarisi farklı perspektifler ve özel örnekler üzerinde irdelendi.
“Cuma Seminerleri Mimari Sorun ve Tartışmalara Bilimsel Boyut Kazandırıyor”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Cuma Seminerleri”nin 8 haftadır devam ettiği hatırlatılarak mimarlık ile ilgili küresel tartışmaların ve yeni yaklaşımların irdelendiği seminerlerin genelde küresel mimari sorunlara özelde ise başta gökdelen tartışmaları olmak üzere ülkede görülen mimarlık ile ilgili tartışmalara bilimsel boyut kazandırdığı vurgulandı.
“Seminerler ‘Cezayir'de Le Corbusier’ Semineri İle Devam Edecek”

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi “Cezayir'de Le Corbusier ” konulu seminer ile devam edecek.

“Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi” ve “İnşaat Öncesi Politikaları” konulu seminerler ise “Cezayir'de Le Corbusier” konulu seminer sonrasında her hafta Cuma günü saat 12.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek. “Mimarlık Cuma Seminerleri” halka açık olacak ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.