Akpınar; "Dünya, evrendeki tek evimizdir. Onu; kendi yaşam çizgimizde de, 'iyilik' ile ...

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar; "Dünya, evrendeki tek evimizdir. Onu; kendi yaşam çizgimizde de, 'iyilik' ile ...

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar; kendisi ile yapılan bir röportajda; İnsanlığın paydaş yaşamını, 'evrensel evi' olan Dünya'da sürdürmek ile mükellef ve zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlatarak, dini bayramların "kucaklaşma" anlamında, insanlığın evrensel gereksinimlerine de seslendiğini de söyledi.

GAÜ Medya Koordinatörlüğü tarafından aktarılan röportaj metni içerisinde;  Akpınar, evrensel insanlık değerlerinin, dinler arasında sıkışmadan barış içinde bir yol alabileceğinin bir gün mümkün olabileceğine yönelik inancını da belirterek." Dünya, evrendeki tek evimiz, onu kendi yaşam çizgimizde de iyilik ile bezemek durumundayız. Öncelik ile ülkemiz insanı başta olmak üzere, insanlığın ümidini besleyen eserler ile  yolumdayım, yolumuzdayız. Aslında, her insanın, eninde sonunda kişisel bayramı bundan ibarettir." ifadelerini de kullandı.

Serhat Akpınar; artık küresel sınırlara erişmiş  `GAÜ Ailesi` ve `Misyonu`na başkanlık etmesinden duyduğu onuru bir kez daha vurgulayarak; "Bayram haftamızda, Küresel GAÜ Ailemizin, tüm dostlarımızın, dost kuruluşların ve çözüm ortaklarımızın bayramını  içtenlik ile kutluyorum. Tanıklık ettiğimiz ve yaşam bulduğumuz bu anlarda, herzaman ki gibi tek dileğim; tüm insanlığın  yaşayan herşey ile  sağlık , huzur, sevgi ve muhabbetin bol olduğu, mutlak barış içerisinde bir yaşam sürecini birlikte paylaşmasıdır." dedi.

BU YIL, TEMALARIMIZ; "ÇOCUK VE SEVGİ" İLE "KADIN VE YAŞAM"

Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde 30.uncu akademik yılını tamamlayan GAÜ  ile "kardeş üniversite" olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi KAÜ`nün,  2016-2017  Akademik Yılı  için seçmiş oldukları temalar ile ilgili olarak da şunları söyledi;  "Bu kez temalarımız;  GAÜ için `Çocuk ve Sevgi`, KAÜ için ise, `Kadın ve Yaşam`dır.  GAÜ`nün `Çocuk ve Sevgi` programında, bu yıl tüm fakültelerimiz farklı projeler ile çocuk bireylere sesleneceklerdir. Sadece,  zaman içerisinde yetişkinler ile paylaşılan, dünyamızda olup biten felaketler zinciri içerisinde veya o süreçlerde hedef alınan duruşun çok ötesinde, çok farklı pozitif bir mesajın verilmesini amaçlıyoruz. Bu mesajın verilmesi ile de, eğitim alanında dikkat çekmemiz gereken çok ciddi konu başlıklarının,  daha belirginleşeceğini düşünüyorum. Biz,  çocuklarımızın farklı bir nesil olarak yetiştiğini düşünsek bile, bazen onları hedef alan ki, parantez içerisinde ifade etmek istiyorum. `bu hedef alma`, onların dünyasında büyük yer edinen oyunlar ile bile olabilir. Kısaca; düşünce yetisi, cesaret ve hareket edebilme yönündeki faaliyet kapsamları ellerinden alınmak yöntemi ile,  ilerleyen yıllarda, aslında ülkeye sahip çıkamayacak bir nesil yetiştirmiş olabiliriz. KAÜ`nün teması da, madalyonun diğer yüzüdür ve kadınlarımızın toplumsal ve kutsal rolüdür. İki akademik kuruluş olarak,  bir karşı duruş olarak;

 

yapmak istediğimizi sevgi ile bütünleştirip, tersine çevirme amaçlı,  farklı projeler ile faaliyetler zinciri oluşturacağız."  

VELİLERİMİZ İLE ORTAK YÜRÜYÜŞÜMÜZ VAR

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Ailesi`nin çok önemli bir paydası olan öğrenci velileri ile yaptıkları ortak değerlendirmelerin, kendileri için benzersiz önem taşıdığını söyleyerek;  "Velilerimiz ile oluşturduğumuz sinerji,  bizi, doğru yolda olduğumuz anlamında cesaretlendirmektedir. Böylece,  kendi kurumları olan bu okullar grubunun içsel ve fiziki gelişiminin ötesinde de bir sonuç çıkmaktadır aslında, o da sahip olduğumuz çok değerli olan,  akademik olgunluğumuz gerçeğidir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu insanların, çocuklarımızın,  gelecekte bu ülkeyi yönetebilecek,  tüm küresel normlar ile hayat bulup yetişmesidir. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimiz, tercih listelerinde  gerek GAÜ olsun,  gerekse dış dünyamızdaki  diğer üniversiteler olsun, eğitim süreçlerini tamamlayıp,  yaşama adım attıklarında ya da Ada`ya döndüklerinde,  ben; her şekilde  gurur duyuyorum." dedi.

YOLUMDAYIM, YOLUMUZDAYIZ

Akpınar; 32 yıllık geçmiş, tecrübe ve başarı birikiminin,  her zorluğun üstesinden geleceğini söyleyerek; "Bizim gibi,  bu duruma eğitimci olarak bakmayan bir takım kişiler,  algı operasyonları ile bizi ve kurumlarımızı yıpratmaya çalışmaktadırlar, ama tabii ki 32 parlak yıldan bahsediyoruz. Kurumlar bünyesinde, inanılmaz bir birikim var. Bizlerin, bu tip küçük hareketlere, dedikodulara, okullarımız üzerinde oyunlar oynanmasına  izin vermesi mümkün değildir. Herşeye karşın; Belki, mücadele esnasında, bazen seyredilip, içtenliğim kabilinde tebessümkar olmaya çalıştığım, aslında ülkemiz adına üzücü süreçler bunlar. Ama yolumdayım, yolumuzdayız" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.