Girne Amerikan Koleji, Yeni Öğretim Yılında “Öğrenci Konseyi” İle Çok Sesli, Daha Güçlü

Özdoğa; “gücümüzü, bir birey olduğuna inancımızın tam olduğu öğrencimiz ile geliştiriyoruz”

GAÜ Okullar Grubu’na bağlı Girne Amerikan Koleji (GAC), yeni öğretim yılına başladı.

‘2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması ve  öğrenci, aile ve öğretim kadrosunun birlikteliği ile ortaya çıkan olumlu tablo nedeniyle yaptığı konuşmasına;  akademik güçlerini, öğrencilerinin görüş ve düşünceleri  ile daha da kombine edebilmek için “öğrenci konseyi”  fikrini,  bu yıl hayata geçireceklerini  ssöyleyerek başlayan,  GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü ve Girne Amerikan Kolej Müdür Vekili Berna Yılmazoğlu Özdoğa “gücümüzü bir birey olduğuna inancımızın tam olduğu öğrencimiz ile geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

GAC  Kampüsü’nde  gerçekleştirilen bayrak töreninin ardından yaptığı konuşmasında;  öğrencilerine, ailelerine mutluluk, başarı ve onur ile dolu olmasını ummduğu bir öğretim yılı dileyen Özdoğa, “okul yönetimi olarak, öğrencilerimizin bütünlüklü gelişimine önem veriyoruz.  Gelişime katkı sağlamak amacıyla da,  akademik alanların yanısıra eğitsel  ve sportif aktiviteler  ile onları destekliyoruz.  Bu yıl,  öğrencilerimizin görüşlerini ifade etmeleri ve  söz sahibi olmaları için güçlü bir ‘Öğrenci Konseyi’nin kurulmasını planladık.  Moral ve motivasyonu çok olumlu etkileyeceğini düşündüğümüz bu konu; Gerçekleştiği andan itibaren de  dinamik düşünce gücünün ve  bu jenerasyonun karar alma ile uygulama gücünü yükseltecektir. Örneğin;  bundan sonraki yıllarda, üniformamızın nasıl olması gerektiğine  “öğrenci konseyi”mizin  oluşturduğu görüşün de birincil derecede önem atfedeceğini düşünüyoruz. Bu yıl, yine hem öğrencilerimizden hem de velilerimizden gelen pratik öneriler ile desteklenen,  tasarım ve renkler ile yenilenen yeni bir üniformamız olacak. Bununla beraber, akademik takvimde yapılan düzenlemelerin  veli ve öğrenciler arasında memnuniyet yarattığını da gözlemledik.” dedi.