Fotoğraf Yarışması ve Sergisi GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Fotoğraf Yarışması ve Sergisi GAÜ’de Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Girne Belediyesi ile bölge otelleri, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşların destek verdiği 1. Girne Turizm ve Kültür Festivalinde fotoğraf yarışması ve sergisi düzenlendi.

Yabani Çiçekler ve Yaban Hayat, Tarihi Yerler ve En İyi Girne ana başlığı altında 3 farklı kategoride 331 fotoğrafın jüri tarafından değerlendirildiği Girne ve Turizm temalı fotoğraf sergisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de açıldı.

Fotoğraf sanatçısı ve karikatürist Musa Kayra, fotoğraf sanatçısı Buket Özatay ile Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Hikmet Uluçam tarafından oluşturulan jüri tarafından ödüle layık görülen eserler ödüllendirildi.

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğrafçılık ve görsel sanatlar dersleri kapsamında ders hocaları Dr. Ümmü Bayraktar, İzlem Ali Kanlı, Feriha Dikmen ve Hikmet Uluçam’ın katkıları ile GAÜ öğrencileri ve Girne halkından de yoğun ilgi gördü. Girne ve turizm temalı fotoğraf sergisi Girne Amerikan Üniversitesi Karmi Kampüs sergi salonlarında hafta boyunca ziyarete açık olacak.