Kırgız Öğrenciler, GAÜ Himayesinde Stajlarını Tamamladılar

Haberler

GAÜ'DEN

Kırgız Öğrenciler, GAÜ Himayesinde Stajlarını Tamamladılar

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kırgızistan Cumhuriyeti'nde akademik faaliyet gösteren ; Bişkek Finans ve Ekonomi Akademisi (BAFE) arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan akademik işbirliği anlaşması ve öğrenci değişim programı çerçevesinde, yaz stajları ile yaz okulu derslerini GAÜ Karmi Kampüs'ünde tamamlayan Kırgız Öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü, 2004 Yılından itibaren başlatılan işbirliği programının bu yılki bölümünün tamamlanması nedeniyle yayınladığı açıklamada; Uzun soluklu sürecin,  KKTC ve Kırgızistan arasında bilim ve kültür köprüsü kurduğuna vurgu yaparak,  İki üniversite arasında imzalanan anlaşmanın, iki  ülke  üniversitesine de önemli katkılar ve açılımlar kazandırdığına dikkat çekti. Açıklamada, GAÜ`nün, küresel anlamda çok çeşitlilik arzeden  imzalamış olduğu benzer anlaşmalar ile,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin  tanınmasına önemli katkılar yaptığı da vurgulandı.Kırgız öğrencilere sertifikalarını GAÜ Genel Sekreteri Doç.Dr.Sualp Davut takdim etti.Davut yaptığı açıklamada , her yıl olduğu gibi başarılı bir dönem geçirdiklerini ve teorinin yanında GAÜ’nün uygulama alanında en iyi üniversite olarak imkanlarının bu kadar geniş olmasının öğrenciler için büyük bir şans oluşturduğunu ifade etti.Davut ,öğrencilerin de yaz dönemi sonunda uygulama alanında başarılı , teoride ise bilgili olarak ülkelerine geri döndüğünü vurguladı.

STAJ PROGRAMI, AĞIRLIKLI OLARAK TURİZM VE HİZMET SEKTÖRLERİNİ  İÇERİYOR

2004 yılında başlayan ve geleneksel hale gelen GAÜ ile BAFE arasında akademik işbirliği programlarına katılım; 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı`nın Yaz Dönemi`nde de her iki kurum için verimli geçti. GAÜ İşletme ve Turizm Otelcilik ve Konaklama Bölümü`nün sorumluluğunda, üniversitenin  sosyal yaşama kazandırdığı başta, Şato Lambousa, Camelot Plajı ve Sosyal Tesisleri gibi alanlarda staj programını tamamlayan Kırgız stajyerler, aktif olarak da ayrıca çeşitli konularda  İngilizce müfredat ile alan dersleri de aldılar.

Bu seneki programa; yedi Kız, yedi erkek olmak üzere  toplam 14 kişilik bir öğrenci grubu katıldı. Haziran ayı itibarı ile başlayan staj programı, gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlanmış oldu.KKTC`deki tarihi ve kültürel alanlara yapılan inceleme gezilerinin ardından, Kırgız Öğrenciler ülkelerine geri dönecekler.