Üniversitemizin Sahne Sanatları Dans Akademisi Türkiye Dans Şampiyonu

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizin Sahne Sanatları Dans Akademisi Türkiye Dans Şampiyonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Üniversitelerarası Dans Yarışmasında 24 üniversite arasından Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Dans Bölümü Akademi öğrencileri Türkiye şampiyonu oldu.

Çağdaş hip-hop stilinde sahneledikleri dansları ile 24 üniversite arasından Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak önemli bir başarıya imza atan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Bölümü Akademi öğrencileri Laden Engüzel, Meliz Akçal, Sevim Akpınar, Toya Akpınar ve Yaşan Mustafa Türkiye şampiyonluğu ile ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalarda bulundular.
“Türkiye Şampiyonluğunu Ülkemiz ve GAÜ’ye Armağan Ediyoruz”

Avrupa standartlarında eğitim veren ve dünya standartlarında altyapı ile teknolojik donanıma sahip Sahne Sanatları Fakültesi dans stüdyolarında yoğun bir çalışma temposu ile 3. Üniversitelerarası Dans Yarışmasına hazırlandıklarını belirten akademi öğrencileri, 24 üniversite arasından kazanmış oldukları Türkiye şampiyonluğunu ülke ve Girne Amerikan Üniversitesi ailesine armağan ettiklerini belirttiler.

Profesyonel ve yoğun bir çalışma temposu ile her türlü başarının elde edilebileceğinin altını çizen akademi öğrencileri, başarının Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi dans bölümü için bir ilk olduğunu belirterek sanat ve ülke tanıtımı adına daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladılar.

3. Üniversitelerarası Dans Yarışmasına katılan diğer üniversiteler arasında çok iyi grupların olduğunu da belirten akademi öğrencileri, seyirci destekleri olmamasına rağmen en iyi performanslarını ortaya koyarak Türkiye birinciliğne ulaştıklarını ifade ettiler. Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlilerinden Galip Emre başta olmak fakülte yetkililerine teşekkür eden akademi öğrencileri, dans eğitiminde teorik bilgi ve bireysel gelişim yanında ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmanın önemine dikkat çekerek kendilerine bu imkanı tanıyan GAÜ yönetimine ayrıca teşekkür ettiler.