Yardımcı, “Eczacılık Eğitim Sisteminde, Hastaya Yönelik Bir Eğitim Verilmesi Gerektiğine ...

Haberler

GAÜ'DEN

Yardımcı, “Eczacılık Eğitim Sisteminde, Hastaya Yönelik Bir Eğitim Verilmesi Gerektiğine ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eczacılık Fakültesi, Kuzey Kıbrıs’taki yüksek eğitimin en genç fakültelerinden biri olmasına rağmen, sahip olduğu öğrenci sayısı ve “uluslararası öğrenci” paydasından aldığı yeni öğrencileri ile “çok uluslu” bir fakülte görünümüne kavuşuyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Kevser Turay Yardımcı; Türkiye Cumhuriyeti, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,  Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından gerçekleştirilen akredite işlemlerinin ardından, kurulumlarını  2014-2015  akademik yılında yaptıklarını,  GAÜ Eczacılık Fakültesi’nin muadilleri gibi 5 senelik eğitim süresine sahip bir fakülte olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kevser Turay Yardımcı; GAÜ Eczacılık fakültesi bünyesine yeni katılacak öğrencilere; gelecek mesleklerine yön verecek tavsiye ve önerilerde bulundu.

Özellikle, sağlık ile ilgili alanların; Önümüzdeki yılların, küresel anlamda en değerli meslekler grubunda olacağının altını çizen Prof. Dr. Yardımcı “Mezunlarımız kamu eczaneleri ve özel eczanelerde çalışabilmeleri veya çalıştırabilmeleri yanı sıra,  Sağlık Bakanlıkları bünyelerinde halk sağlığı konusunda olsun, ilaçlar üzerine her türlü alanda hizmet verebilirler. İlk senede;  daha çok fizik, kimya, matematik gibi temel bilimler ağırlıklı olmakla birlikte ikinci, üçüncü, dördüncü sınıflarımızda meslek konularına ağırlıkla girmekteyiz. Eczacılık eğitim sisteminde, hastaya yönelik bir eğitimin ağırlıklı olarak verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz ile ‘birebir’  tarzında bir eğitim yapmaktayız. Her bir öğrencinin eksiklerini görerek,  buna göre yönlendirmeler yapmaktayız.” şeklinde konuştu.

Uluslararası öğrenci paydasından aldıkların payın arttığına işaret eden GAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Kevser Turay Yardımcı, “Eğitim dilimizin İngilizce olması nedeniyle bir akademik yıllık hazırlık sınıfımız var. Eczacılık mesleği, çok yönlü bir meslek olduğundan dolayı fakültemizde de,  tüm bu mesleğin gereksinimleri olan konular derslerimizde öğrencilerimize aktarılmaktadır. Eczacılık Fakültesi;  laboratuvarlarla donatılmış, laboratuvarları çok fazla olan ve her sınıfta yaklaşık 10 saat laboratuvar dersleri olan bir fakültedir. Sağlık alanında görev almak isteyen gençlerimize; Antik çağlardan itibaren insanlık ile beraber olan, bilimsel veriler doğrultusunda da en az 490 yıldır insanlığın hizmetinde olduğunu bildiğimiz ve sonsuza kadar da hizmetinde olacak ‘eczacılık’ mesleğini tavsiye ediyorum. 2016-2017 Akademik yılı ile birlikte bizlerle birlikte olacak olan öğrencilerimize de hoş geldiniz diyerek, şimdiden mesleklerinde başarılar diliyorum” dedi.