GAÜ Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiriyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiriyor

KKTC’NİN VE TÜRKİYE’NİN İLK ULUSLARARASI DİPLOMASİ EĞİTİMLERİ 19 EYLÜL’DE LEFKOŞADA BAŞLIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC ve Türkiye`nin ilk uluslararası diplomasi eğitimlerini KAÜ, Mediators Beyond Borders International, Dulles University, IBRAMAC, Global Mediators Network ve Uluslararası Diplomatlar Birliği işbirliğinde;  Lefkoşa, İstanbul ve Washington-New York olmak üzere 3 farklı ülke ve yerleşkede verilecek eğitim ve gerçekleştirilecek ziyaretlere başlıyor.

 

GAÜ Uluslararası Diplomasi Eğitimi’nin İlk Ayağı 19 Eylül’de Lefkoşa’da Başlıyor

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ İstanbul Programları Direktörü Dr. Deniz Kite Güner, GAÜ Uluslararası Diplomasi Eğitimi’nin Lefkoşa ayağının 19 Eylül`de başlayacağını belirterek, toplamda 5 tam gün sürecek programın Lefkoşa`daki odak noktasının; Diplomasiye ait temel kavramların; uluslararası ilişkiler, uluslararası organizasyonlar, protokol, uluslararası hukuk, terör, günümüz küresel sorunları gibi konuları irdelemek olacağını söyledi. Kite, “Bu sebeple Lefkoşa için

Teoriden Deneyime, Diplomasiye Giriş diyoruz” dedi.

 

GAÜ Uluslararası Diplomasi Eğitimi’nin İstanbul ayağının ise 21 Kasım`da başlayarak beş gün süreceğini ifade eden Kite, hedefin uyuşmazlık çözüm yöntemlerine, küresel bir bakışla yaklaşmak, Ruanda, İran’da, KKTC, Güney Afrika gibi ülkelerin müzakere ve çözüm süreçlerini irdelemek, diplomasiye has dil ve liderlik modellerini irdelemek olacağını belirtti. Kite ayrıca, benzer şekilde spor, çevre ve kamu gibi farklı diplomasi başlıklarını da irdelemiş olacaklarını ifade etti.

 

Ayrıca Kite, Washington-New York ayağı 22 Mayıs’ta başlayacak olan GAÜ Uluslararası Diplomasi Eğitimi’nin, aynı şekilde beş gün süreceği, Türkiye Büyükelçiliği ve KKTC Temsilciliği tarafından ağırlanacak olan Diplomasi Okulu katılımcılarının, ayrıca Mediators Beyond Borders, Birleşmiş Milletler, Beyaz Saray, USIP gibi kurum ve yapıları da ziyaret ederek programlarını tamamlayacakları ifade etti.

 

GAÜ İstanbul İstanbul Programları Direktörü Dr. Deniz Kite Güner açıklamalarının devamında ise şunları söyledi;

“Bu program sonunda, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, barış alanında çalışan tüm kuruluşların ve ülkelerin giderek daha fazla önem verdiği, Taban Diplomasi Temsilcileri olarak, KKTC ve Türkiye`nin ilk Grassroot Diplomatlarını yetiştirmiş olacağız. Bizim GAÜ olarak hedefimiz, kamuoyu oluşturmanın giderek daha önem kazandığı günümüzde, başta çevre, barış gibi küresel ve bölgesel sorunlar olmak

üzere, yerel sorunların da çözümlenmesinde, etkin rol alabilecek, liderlik yapacak, rol model olacak ve projeler üreterek dönüşümü yaratabilecek sivil diplomatların oluşmasını ve bu açıdan da, toplumsal bilincin yükselmesini sağlamaktır” dedi.