GAÜ Sanat Tarzları Arasında Geleneksel Sınırlara Meydan Okuyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sanat Tarzları Arasında Geleneksel Sınırlara Meydan Okuyor

SEVİM AKPINAR; “MEZUNLARIMIZIN GÜÇLÜ KARİYER YAPACAKLARINA İNANIYORUZ”

PERA; Girne Amerikan Üniversitesi’nin, performans sanatlarının ülkemizdeki gelişimini akademik bir bütünlük içerisinde ve dans eğitiminin tüm yönelimlerini temsil edecek şekilde 2008 yılı’ndan itibaren hayata geçirdiği önemli projelerden birisi olarak değendiriliyor. PERA; aynı zamanda performans sanatlarının arasındaki sınırsızlığı da betimleyen bir kısaltma olarak da biliniyor.

 

GAÜ’nün kurumsal sosyal iletişim kanallarında sıkça belirtildiği üzere; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen kültürel, artistik uygulama  ile faaliyetlerinin, akademik anlamda beşiği ve çekim merkezi misyonlarını da üstlenen ‘GAÜ Sahne Santları Yüksekokulu’,  sekiz yıllık kurumsal  kariyeri boyunca,  yüzlerce dansçıyı yurtiçi veya yurtdışı sanat platformlarında  izleyicisi ile buluşturdu.

 

SEVİM AKPINAR; “MEZUNLARIMIZIN GÜÇLÜ KARİYER YAPACAKLARINA İNANIYORUZ”

 

Müfredatın, modern dans üzerine kurulduğunu,  alternatif yaklaşımlar olarak da yoga ve platesin benimsendiğini anlatan GAÜ Sahne Santları Yüksekokulu Direktörü Sevim Akpınar “ GAÜ Sahne Santları Yüksekokulu,  PERA şemsiyesi altında, dans bölümü 2008 yılında  KKTC`de dans eğitimine gösterilen talebi karşılamak için kuruldu. Ülkemizde  sosyal, kültürel ve artistik faaliyetlerde öncü oldu. Bu bağlamda, yine ülkemizde  ilk  ve aslında lisans düzeyinde dans eğitimi veren, tek akademik kuruluştur. GAÜ Sahne Santları Yüksekokulu, dansın bir sanat biçimi olduğu görüşü üzerine felsefesini yoğunlaştırmıştır. Biz mezunlarımızın dans konusunda güçlü bir kariyer yapabileceklerine inanıyoruz.  Onlar için esas olan,  aldıkları eğitimi farklı sanat tarzları arasında da gösterebilmeleridir. ” dedi.

 

“SANAT  TARZLARI ARASINDAKİ GELENEKSEL SINIRLARA MEYDAN OKUYORUZ”

 

Sürdürülen kapsamlı antropolojik araştırmaların, insanın bir tür olarak, ‘Dünya Gezegeni’nde  ortaya çıkışından itibaren konuşmaya başlamadan önce “dans” ile duygularını anlattığı gerçeğinin, bir devinim noktası olduğunun da altını çizen Akpınar; “Bizim anladığımız dans felsefesinin sınırı yoktur. Sadece küresel anlamda değil, ayrıca da sanatlar arasındaki sınırlardır, kastettiğimiz sınır. Bu anlamda, geleneksel sınırlara meydan okuyoruz.  Aslında, GAÜ Sahne Santları Yüksekokulu `nu ifade ederken, PERA dememizin sebeplerinden biri de,  bazı dillerde ‘sınırların ötesinde’  anlamına gelmesinden dolayıdır. Müfredatımız ve alternatif yaklaşımlarımız;  öğrencilerimizin, fiziksel şartlarını, kondisyonlarını ve güçlerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Programımızda teklif edilen tesislerimiz, tam donanımlı dans stüdyoları, performans salonu, kütüphaneler ile ayrıca hemen ‘Sahne Santları Yüksekokulu `nun yanında bir de olimpik yüzme salonu ve fitness merkezi öğrencilerimizin kullanımına açıktır.” şeklinde konuştu.