Sürdürülebilir Turizm Konulu Panel Üniversitemizde Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Sürdürülebilir Turizm Konulu Panel Üniversitemizde Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Girne Belediyesi ile bölge otelleri, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşların destek verdiği 1. Girne Turizm ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Turizm temalı seminerlerin ikincisi olan “Sürdürülebilir Turizm” paneli gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleşen panelde Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama bölüm başkanı Nafiya Güden “Sürdürülebilir Turizm Girne’de Nasıl Uygulanabilir?”, Girne OTEM Müdürü ve GAÜ Uluslararası Turizm Eğitim Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Başkan Yardımcısı Emete Toros “GAÜ Uluslararası Turizm Eğitim Birliği”, Endüstri Mühendisliği bölüm başkan vekili Burcu Toker Ersöz “KKTC Turizminde Müşteri Memnuniyeti 2009 Araştırma Sonuçları”, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu müdürü kaptan Efdal Safel ise “KKTC Ulaşımı” konulu sunumları gerçekleştirdi. HDN Global yetkililerinin de “Otellerdeki Turist Sayısını ve Ulaşılabilirliği Artırmada İnternetin Rolü” konulu sunumları ile katıldığı panel bölge otelleri ve sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşlardan yoğun ilgi gördü.

Turizm ve Sürdürülebilir Turizm olgusunun tüm yönleriyle farklı perspektiflerden irdelendiği panelde sunumların ardından düzenlenen atölye çalışmasında sunumlar ile ilgili sorular uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Turizmde sosyal sorumluluk bilinci ve farkındalık yaratma amacıyla ilk kez düzenlenen 1.Girne Turizm ve Kültür Festivali etkinlikleri Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşecek Girne temalı fotoğraf sergisi ve yarışması ile devam edecek.